Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Statul i-a imbogatit, statul ii baga in insolventa - Regii asfaltului, in prag de faliment

ro

16 Oct, 2010 20:27 1696 Marime text

Afacerile cu statul nu mai sunt atat de profitabile ca pe vremurile de boom economic. Mai multi „regi ai asfaltului" au inceput sa se planga de faptul ca au de incasat sume uriase de la Ministerul Transporturilor sau de la autoritatile judetene de pe urma unor lucrari realizate. In timp ce reprezentantii autoritatilor ridica din umeri, spunand ca nu mai au fonduri, constructorii ameninta ca baga santierele in conservare sau sunt tarate in insolventa de firme mai mici carora, la randul lor, le datoreaza bani. Cel mai graitor exemplu este consortiul FCC Porr Astaldi, care a protestat zgomotos fata de neplata obligatiilor contractuale de catre Ministerul Transporturilor pentru autostrada din Vestul Tarii.

Mai bine nu le este nici celor supranumiti „regii asfaltului". Potrivit unor surse demne de incredere, S.C. Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara S.A., controlata de catre afaceristul de top Ovidiu Tender, este in insolventa dupa ce mai multe firme au solicitat acest lucru in instanta, din cauza unor datorii neplatite. Toate aceste probleme au fost create din cauza faptului ca firma lui Tender are de incasat 10.000.000.000 de lei de la statul roman. Sursele noastre afirma ca unul dintre creditori este o firma de leasing care a venit, deja, si a ridicat mai multe utilaje din curtea societatii comerciale. In rest, sunt societati care au asigurat materie prima firmei care s-a ocupat, in ultimii ani, de reabilitarea unor drumuri importante din tara.

Tender refuza, insa, sa actioneze statul in instanta pentru ca sa nu se certe cu guvernantii, in conditiile in care fondurile publice sunt principala sursa de venit. Situatia este departe de a fi rezolvata, in conditiile in care in perioada iernii piata constructiilor intra in conservare. Potrivit acelorasi surse, insolventa in cadrul firmei lui Tender a fost deja declarata, dar saptamana viitoare se vor judeca noi dosare prin care se solicita acelasi lucru, asa ca firma S.I.R.D. S.A. nu are nicio sansa cu contestatia depusa. Aceleasi surse afirma ca intr-o situatie similara se afla si Costel Casuneanu, Dan Besciu, Florea Diaconu si Radu Ouatu care, de asemenea, au de incasat de la stat creante cu multe zerouri.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii