Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa PSD si PNL au semnat protocolul la Navodari

ro

02 Mar, 2011 12:09 821 Marime text

Presedintele PNL, Jean Paul Tucan, nu si-a pus semnatura pe documentul de colaborare dintre social democrati si liberali

Nicolae Matei: "Eu stiu ca politica inseamna si compromis politic, pe care eu si consilierii PSD si PNL de la Navodari suntem dispusi sa-l facem"

In aceasta perioada, la nivelul organizatiilor PSD si PNL din intreaga tara sunt purtate discutii privind modul de colaborare dintre cele doua formatiuni politice, dupa ce liderii de la centru, alaturi de Partidul Conservator, au batut palma pentru constituirea Uniunii Social Liberale.

Chiar daca e trecuta pe lista localitatilor in care liberalii si social democratii nu s-au iubit dintotdeauna, acum PSD si PNL Navodari, pentru un obictiv major stabilit, sunt dispusi sa colaboreze. Astfel, la nivelul orasului exisa deja acest protocol de colaborare dintre cele doua formatiuni politice, liderii organizatiilor locale semnand documentele. Cu doua exceptii de la liberali, respectiv a presedintelui Jean Paul Tucan si a consilierului local Marilena Dragnea, care nu si-au pus, inca, semnatura pe hartii.

Conform documentelor, cele doua formatiuni politice hotarasc pentru plan local, actul constitutiv, agenda politica si protocolul de functionare al USL la nivelul orasului Navodari.

„La nivelul orasului Navodari, colaborarea dintre PSD si PNL a inceput chiar inainte de organizarea turului II al alegerilor locale si s-a materializat prin sustinerea actualului primar PSD, Matei Nicolae, de catre majoritatea electoratului PNL Navodari. La randul nostru, primarul PSD Navodari, Matei Nicolae, si consilierii PSD s-au tinut de cuvant si au votat alegerea viceprimarului orasului Navodari din partea organizatiei PNL, in persoana actualului viceprimar, dl. Chelaru Florin", precizeaza organizatia PSD Navodari, prin presedintele Nicolae Matei.

La randul sau, edilul a facut unele precizari in legatura cu aceasta colaborare si din punctul de vedere al functiei in care a fost ales de locuitorii Navodariului. „Eu stiu ca politica inseamna si compromis politic, pe care eu si consilierii PSD si PNL de la Navodari suntem dispusi sa-l facem, dar fara a risca sa-mi pierd majoritatea simpla in cadrul Consiliului Local Navodari, sa schimbam consilierii aprobati in administratie, cu novici, angajati ai domnului Tucan, riscand si actiuni in instanta din partea celor vizati", completeaza primarul Nicolae Matei.

Facem precizarea ca USL este o platforma politica de uniune nationala, cu obiective compatibile atat cu valorile stangii - egalitate de sanse, solidaritate, justitie sociala, echilibru social - cat si cu valorile dreptei - drepturi si libertati individuale, piata si initiative libere, proprietate privata, descentralizare, rolul social al elitelor si valorilor spirituale.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii