Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Primarii PDL nu s-au decis pe cine sa sustina

ro

09 Mar, 2011 12:47 636 Marime text

Vasile Delicoti: "Mircea Banias are prima sansa, dar nu am vazut o echipa in jurul vreunui candidat. Ma mai gandesc!"

Dumitru Bocai: "Voi alege colegii care merita. Imi formez singur echipa!"

Doar doua zile ne despart de marele si mult - asteptatul Consiliu de Coordonare Judetean al Partidului Democrat Liberal filiala Constanta, sedinta in care va fi aleasa noua conducere a organizatiei judetene. Desi au anuntat cu surle si trambite ca isi vor prezenta echipele in timp util, tocmai pentru ca oamenii din teritoriu sa stie pe mana cui vor merge, nici pana acum cei patru candidati nu au venit cu listele. Ba, din contra, inca se fac strategii si nimic nu e sigur, iar surprize apar de la o zi la alta. Cel mai recent exemplu este cel al sustinerii Mariei Stavrositu la presedintia interimara a organizatiei municipale chiar de catre cel cu care s-a razboit aproape un an de zile, respectiv de senatorul interimar de la judet, Mircea Banias.

In tot acest haos, „Observator" a incercat sa afle pe cine vor vota oamenii din teritoriu. Primul apelat a fost primarul comunei Poarta Alba, Vasile Delicoti, care a declarat pentru cotidianul nostru ca „inca se fac strategii si nu e exclus ca si in ziua alegerilor sa avem parte de aceeasi situatie". „Nu am vazut o echipa pana acum la nici unul dintre candidati. Sunt cam aceleasi persoane, mutate de langa un candidat spre altul... Inca se negociaza! Cu toate astea, din ce s-a intamplat pana acum, as avea o singura concluzie: Mircea Banias are prima sansa, chiar daca Gigi Chiru a fost mult in teritoriu si a discutat cu oamenii", a declarat primarul de Poarta Alba pentru „Observator", fara a dori sa ofere si numele celui pentru care a ales sa-si ofere votul, sambata, la alegeri.

"Am dat partidului mai mult decat merita"

La randul sau, primarul orasului Ovidiu, Dumitru Bocai - un alt democrat liberal care si-a castigat dreptul de a avea un cuvant greu de spus in conducerea PDL Constanta a ultimilor ani - a explicat ca a ales sa nu candideze pentru nici o functie in noua conducere a organizatiei de la judet. Motivul alegerii este unul singur: „nu simt ca ai mei colegi ma doresc in echipa de conducere. In afara celor trei candidati (Mircea Banias, Christian Gigi Chiru si Paul Branza - n.r.) nici un alt coleg nu mi-a spus ca si-ar dori sa fac parte din noul BPJ. De aceea, nu candidez pentru nici o functie. Plus ca, oamenii din Ovidiu nu mi-au spus ca isi doresc sa fiu un mare politician si nu PD m-a facut cunoscut, ci oamenii care mi-au acordat votul. Lor le sunt dator si apoi partidului. De altfel, partidului, timp de sapte ani, i-am dat mai mult decat merita, dar mai e un an de mandat si daca pana la alegeri nu se schimba nimic, vom mai vedea...".

Despre candidatul ales sa-l sustina, nici Bocai nu vrea sa faca declaratii, insa si-a facut o altfel de strategie. Edilul de la Ovidiu va pune stampila „votat" pe fiecare dintre colegii „care merita" sa faca parte din noul BPJ. Cu alte cuvinte, isi va face propria echipa! „Ce inseamna dezbinarea asta? Voi alege pe cine merita si presedintele il voi alege in turul II, dintre cei mai buni", a mentionat Bocai.

De asemenea, nu au dorit sa declare pentru „Observator" pe cine vor sustine la CCJ nici primarul orasului Harsova, Tudor Nadrag, dar nici viceprimarul comunei Cobadin, Ion Dinescu. Cel din urma ne-a declarat sa isi va spune punctul de vedere de la „microfon, in ziua alegerilor". Chiar si asa, Dinescu a declarat pentru „Observator" in vara anului trecut ca „Paul Branza ar fi cel mai potrivit presedinte pentru PDL Constanta".

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii