Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Ping – pong cu Maria Stavrositu

ro

08 Mar, 2011 12:46 982 Marime text

In timp ce deputata isi reia functia de lider la organizatia municipala, la alegerile de la judet a aparut al patrulea candidat - Niculae Ciuca.

Lupta pentru functiile importante din PDL Constanta devine tot mai stransa, insa, de departe ceea ce s-a petrecut ieri, la sedinta Biroului Permanent National arata ca taberele se fac si se desfac cum putini se asteapta. Si pana sambata (ziua alegerilor pentru noua conducere a organizatiei judetene), multe se mai pot intampla. Povestea taberelor parea sa fie linistita in urma cu vreo doua luni, atunci cand Florian Constantin a aparut intr-o conferinta de presa cu un document oficial al Comisiei Nationale de Etica, Statut si Litigii prin care alegerile de la municipiu, in care deputata Maria Stavrositu era aleasa presedinte - deveneau nestatutare. Daca in aceasta perioada, Stavrositu a incercat sa-si impuna punctul de vedere, dar fara ecou, ieri, Mircea Banias si-a aratat sustinerea, in fata conducerii centrale, pentru cea care i-a fost inamic politic. Cei doi bat acum palma, in al doisprezecelea ceas inaintea alegerilor, iar Banias le-a propus sefilor de la Bucuresti ca Stavrositu sa fie interimar la organizatia municipala, in locul lui Florian Constantin „pana dupa alegerile de la judet, atunci cand vom lua in discutie alegerile pentru conducerea organizatiei municipale", dupa cum declara, ieri, senatorul Mircea Banias pentru „Observator". Intrebat daca aceasta schimbare are vreo legatura cu faptul ca interimarul stabilit de CNSEL, respectiv Florian Constantin, il sustine acum pe un alt candidat - Christian Gigi Chiru, Banias a raspuns: „Nu, nici vorba. Nu exista nici un fel de legatura. Asa am considerat ca e oportun!".

La randul sau, Maria Stavrositu si-a vazut visul cu ochii; e presedinte, chiar si interimar, al organizatiei municipale si are si sustinerea liderului de la judet... Pentru moment. De altfel, Stavrositu sustine ca a formulat o contestatie la Consiliul National de Coordonare desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, care a fost acceptata de Emil Boc si ceilalti lideri PDL.

In alta ordine de idei, Chiru, Banias si Branza au, de ieri, un alt contracandidat. El este Nicolae Ciuca, membru cu carnet vechi de partid, dar exclus in perioada 2000 - 2003 din Partidul Democrat, atunci cand s-a alaturat gruparii conduse de Constantin Fratila.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii