Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Parlamentarii PNL sustin protestele bugetarilor

ro

16 Oct, 2010 20:19 538 Marime text

Presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca ceea ce se petrece acum in toata tara -cu referire la protestele bugetarilor din mai multe ramuri - a fost anticipat inca din vara, intrucat masurile adoptate de Guvern prevesteau ca se va ajunge aici. „De la sfarsitul anului 2008, toate masurile Guvernului au fost proaste, in defavoarea celor din mediul privat, a bugetarilor, a economiei in general", a mentionat Dragomir. Fost finantist in sistemul public, deputatul a adus in discutie stimulentele pe care le primesc functionarii din Ministerul de Finante de ani de zile si pe care fostul ministru, Sebastian Vladescu, le-a mentinut, in ciuda opozitiei premierului Boc, fapt pentru care a si fost demis. „Cei din finante nu sunt iubiti, dar e vorba despre o institutie necesara pentru ca ea colecteaza impozitele si taxele. Nu taind sporurile elimini problema coruptiei functionarilor. Coruptia in sistem poate fi eliminata asigurandu-le salarii decente. Problema abuzurilor - care exista, nu putem nega - nu se elimina odata cu taierea stimulentelor. Le puteau include in salariu, dar nu au facut-o. Vladescu a fost demis pentru ca a refuzat sa elimine stimulentele; stia ca oamenii buni vor pleca fara acesti bani", a precizat Dragomir.

Liberalii anticipeaza ca protestele finantistilor vor fi urmate si de ceilalti bugetari. „Ma astept ca si ceilalti angajati ai statului sa-si ceara drepturile. Sa nu stea la mana liderilor sindicali, care nu intotdeauna sunt cinstiti. O parte dintre acesti lideri negociaza pentru ei. Ii indemn pe angajatii statului si pe cei din privat sa protesteze, dar cu decenta. Pe cale pasnica, aceasrta guvernare trebuie sa dispara; conditia este insa sa nu vina un guvern mai prost, asa cum s-a intamplat cu remanierea", a declarat presedintele PNL Constanta.

Liberalii vin si cu solutii - de altfel, pur electorale - pentru iesirea din acest blocaj institutional in care s-a ajuns: diminuarea impozitului unic de la 16% la 10%, TVA la produsele alimentare de baza de 5%, micsorarea cu 10% a CAS, eliminarea impozitului minim, revenirea la impozitul de 3% din cifra de afacri pentru microintreprinderi.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii