Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Alegerile din PDL Constanta, tensionate!?

ro

04 Mar, 2011 12:31 1036 Marime text

Mircea Banias este acuzat ca nu a convocat BPJ inaintea scrutinului

Primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, si fostul director al APC, Ioan Balan, candideaza pentru functia de vicepresedinte

In ultimele zile, tot mai multi lideri ai PDL Constanta au cerut convocarea unei sedinte a Biroului Permanent Judetean, in cadrul careia sa fie discutate detalii despre desfasurarea alegerilor interne programate pentru data de 12 martie a.c.

Fara a nominaliza, consilierul judetean PDL Mihai Petre a declarat pentru „Observator" ca se impunea convocarea acestui BPJ, zilele acestea, avand in vedere ca PDL Constanta trebuie sa arate transparenta in organizarea si desfasurarea alegerilor. „Pentru a asigura maxim de transparenta si a nu da nastere la tensiuni inutile in aceste zile, toata procedura de organizare si desfasurare a alegerilor trebuie ratificata intr-un BPJ. Nu e timpul trecut pentru aceasta convocare, chiar daca util si normal era sa fie convocat pana azi (n.r. joi, 10 martie)", a declarat Mihai Petre.

Chiar si asa, cele mai multe sageti se indreapta catre liderul interimar de la judet, Mircea Banias, despre care si interimarul organizatiei municipale, Florian Constantin, declara zilele trecute, pentru cotidianul noastru, ca era obligat sa convoace BPJ. Se poate specula astfel ca senatorul Banias ar evita intalnirea cu colegii sau inaintea alegerilor si ca, in cadrul organizatiei, ar exista deja o tensiune despre care nimeni nu doreste nici sa discute, dar nici sa o faca publica.

Totusi, o intalnire premergatoare alegerilor s-a desfasurat, aseara, la sediul organizatiei judetene a PDL, respectiv cu sefii de colegii. Au fost discutate chestiuni ce tin de modul in care reprezentantii colegiilor uninominale vor trebui sa-si faca treaba in zilele urmatoare, dar si in ziua alegerilor, respectiv pe 12 mai, dar si despre detalii privind delegatii la Consiliul de Coordonare Judetean si numarul acestora. De altfel, potrivit secretarului general adjunct al PDL Constanta, Costica Avatavului, numarul delegatilor prezenti la CCJ-ul din 12 mai va fi de aproximativ 700, toti cu drept de vot.

Un BPJ, putini candidati

Daca, in urma cu o saptamana, spuneam ca democrat liberalii nu se inghesuie sa candideze pentru functii de conducere in PDL Constanta, nici acum situatia nu e prea diferita. Astfel, Avatavului i-a enumerat pentru cotidianul nostru pe cei interesati sa prinda un loc in noul Birou Permanent Judetean. Printre acestia, primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, consilierul judetean Adrian Gheorghita, Vicentiu Petrescu, Ioan Balan, Florea Constandin si Dumitru Burcin. Cu totii candideaza pentru una dintre functiile de vicepresedinte.

Lista celor ce doresc functii in PDL Constanta continua cu Mihaita Visioanu, Dorin Opreanu, George Mandila si Ionut Anghel. Acestia candideaza pentru functia de secretar executiv.

Cererile de candidaturi vor fi inregistrate la sediul de la judet al PDL pana miercuri, 9 martie a.c., in zilele urmatoare fiind pregatite buletinele de vot si completate toate documentele necesare desfasurarii alegerilor, conform statutului.

observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii