Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:55 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Ucigaş la pieptul magistraţilor!

ro

07 Mar, 2011 12:25 951 Marime text
În data de 25 noiembrie 2008, viaţa unui bărbat din Constanţa era luată de un tânăr şofer ce conducea în stare avansată de ebrietate un autoturism.După cum ar fi fost normal într-o astfel de situaţie, autorul accidentului rutier ar fi trebuit să fie condamnat şi să îşi ispăşească pedeapsa într-un penitenciar. Personajele din această poveste sunt Gelu Matei, în vârstă de 30 de ani, autorul accidentului din dimineaţa de noiembrie 2008, pe de o parte, şi familia lui Eugen Husaru, victima şoferului ucigaş, de cealaltă parte. Ajunşi în instanţă, magistraţii constănţeni au dat câştig de cauză familiei lui Eugen Husaru. Gelu Matei, fiul preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Box, Toma Matei, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune. Astfel, soţia victimei, Vasilica Husaru, trebuia să primească 20.000 de lei reprezentând daune materiale, 100.000 de euro reprezentând daune morale, plus suma de 1.400 de lei lunar. Fiica bărbatului ucis în accident, Gabriela Husaru, şi mama acestuia, Maria Husaru, ar fi trebuit să primească fiecare câte o sută de mii euro reprezentând daune morale. Atacând sentinţa dată de Judecătoria Constanţa în apel, Gelu Matei a beneficiat de „clemenţa" magistraţilor Tribunalului Constanţa, care au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani. Mai mult decât atât, magistraţii Tribunalului au micşorat cuantumul daunelor morale la care a fost obligat Matei de la 100.000 de euro la 30.000 de lei către soţia victimei, de la 100.000 de euro la 20.000 de lei către fiica victimei şi de la 100.000 de euro la 10.000 de lei către mama victimei. Deşi Gelu Matei a fost judecat pentru ucidere din culpă, infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea cuprinsă între cinci şi zece ani, acesta a primit o pedeapsă sub minimumul special prevăzut de lege. „Pedeapsa aplicată inculpatului, prin orientarea sub minimumul prevăzut de lege pentru infracţiunea săvârşită este nejustificat de blândă, în raport de situaţia de fapt reţinută în cauză. La stabilirea şi aplicarea pedepsei, instanţa trebuia să ţină cont de gradul ridicat de pericol şi împrejurările de săvârşire a acesteia, dar mai ales raportat la urmările deosebit de grave ale acesteia", se arată în motivele de apel invocate de procurorii constănţeni împotriva deciziei „blânde" dictate de judecătorii Tribunalului Constanţa.

Ucigaş, băut şi fugar

Accidentul rutier în urma căruia Eugen Husaru şi-a pierdut viaţa s-a produs în data de 25 noiembrie 2008, în jurul orei 06.30, pe bulevardul Aurel Vlaciu, în zona CET. Gelu Matei, în vârstă de 28 de ani pe atunci, patronul unui club de striptease, se deplasa cu autoturismul marca BMW, cu numărul de înmatriculare CT 04 VYV, pe care îl avea în probe de la Constantin Mihai Cătălin, dinspre strada Cumpenei către strada Caraiman. Din cauza vitezei, în dreptul blocului AV2, maşina a derapat şi a pătruns pe trotuar, unde i-a izbit în plin pe Eugen Husaru, în vârstă de 55 de ani, şi pe Marian Ionuţ Nica, de 37 de ani, ambii din Constanţa. Victimele se îndreptau către serviciu când au fost surprinse şi accidentate de tânărul şofer. În urma impactului, Eugen Husaru şi-a pierdut viaţa, iar Nica s-a ales cu un picior rupt. În loc să oprească pentru a le acorda primul-ajutor victimelor sale, Matei şi-a continuat deplasarea şi şi-a parcat maşina în garajul părinţilor săi, situat pe strada Nehoiului la nr. 53. După ce şi-a dus maşina acasă, tânărul s-a întors la locul accidentului doar pentru a afla dacă poliţiştii au piste care să îi conducă la el. Şase ore mai târziu, Gelu Matei a fost găsit de poliţişti în Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, iar maşina - în garajul de pe strada Nehoiului. În urma testării cu aparatul etilotest, alcoolemia lui Matei a ieşit cu o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost reţinut şi arestat preventiv, însă, după 29 de zile de arest, a fost eliberat sub control judiciar. În libertate, tânărul ucigaş a reuşit să scape de acuzaţiile de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce o expertiză de la Bucureşti a arătat că şoferul avea o alcoolemie de doar 0,65 mg/l, şi de cea vătămare corporală, după ce Ionuţ Nica şi-a retras plângerea.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doru 08 May, 2011 06:10 eu propun sa merge-ti la otv ca nu se m-ai poate intzelege nimeni cu nenorocitii astia care omoara si sunt in libertate OTV OTV OTV OTV OTV VA FACE DREPTATE