Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Agenţiile de profil - în "fibrilaţie" - Turism de criză!

ro

09 Oct, 2010 18:08 687 Marime text

Agenţiile de turism au început promovarea pachetelor turistice de iarnă în care sunt incluse, fireşte, şi mult doritele mini-vacanţe de Crăciun şi Revelion. În acest sens, agenţi ticketing din toată ţara şi, bineînţeles, şi din Constanţa sunt prezenţi de joi la Târgul Internaţional de Turism „Winter Holiday", organizat la Palatul Parlamentului în Bucureşti. Criza economică şi preţurile prea puţin reduse, venite atât din partea hotelierilor din ţară, cât şi străinătate, îi determină pe reprezentanţii agenţiilor de turism din Constanţa să nu spere la mari minuni în această iarnă şi la vânzări spectaculoase. „Ne aşteptăm la ce este mai rău. Presupun că or să fie foarte puţine pachete vândute", a precizat reprezentantul „Contur Travel". Reprezentantul „Eastern Holidays" a refuzat să se antepronunţe legat de vânările de pachete turistice din această iarnă, însă a menţionat că, deşi au început să dea bilete de avion încă din septembrie, acestea se dau într-o manieră mai slabă comparativ cu anul trecut.

În Austria, Revelionul - mai ieftin ca pe Valea Prahovei

Potrivit reprezentantului „Contur Travel", preţurile pentru petrecerea mini-vacanţelor de Crăciun şi Revelion nu sunt reduse, aşa cum s-ar fi aşteptat constănţenii. Pe plan intern, printre ofertele „atractive" şi ca preţ, dar şi ca ceea ce se promite într-un sejur, ar fi cele de pe Valea Prahovei. Pachetul de 3 zile, ce include petrecerea de Revelion, poate fi contractat la hotelurile de 3 stele de pe Valea Prahovei la sume cuprinse între 1.480 şi 1.900 lei de persoană, depinde de unitatea de cazare aleasă. În aceeaşi perioadă a anului, hotelurile de trei stele din Austria par să fie, ca întotdeauna, mai generoase, oferind pachete la 250-300 de euro, potrivit „Contur Travel".

Servicii mai puţine la aceleaşi preţuri

O realitate tristă în acest an este că atât hotelierii de pe plan extern, cât şi cei din ţară, deşi au menţinut aceleaşi preţuri sau le-au redus uşor, ei au scăzut din numărul de zile al pachetelor şi din cel al serviciilor de masă. „Preţurile se menţin la nivelul celor de anul trecut. S-a înregistrat chiar o uşoară scădere, dar a scăzut şi numărul de zile incluse în pachete şi cel al serviciilor de masă", a precizat reprezentantul „Contur Travel".

"Internul îl vindem cu strângere de inimă"

Agenţii ticketing sunt convinşi că pachetele din străinătate vor avea, ca de fiecare dată, întâietate. „Anul trecut am vândut mai mult pachetele externe. Internul îl vindem cu strângere de inimă, întrucât pe timpul iernii intervine problema transportului. În Munţii Apuseni, în Moldova de Nord este foarte greu de ajuns. Nu există legături între trenuri, nici autobuzul de la gară spre staţiune nu are continuitate. Turiştii aşteaptă prin gări, ar trebui reglementată această problemă. Cu microbuzul, iar, nu poţi să porneşti la drum, că nu ştii cum este vremea", a precizat Lucica Guţă, reprezentantul „Regent Tour". Aici, ministrul Turismului, Elena Udrea, ar trebui să rezolve problema, căci degeaba avem o frunză pe post de brand de ţară, dacă infrastructura ne omoară turismul de munte, iarna. Şi tot ministreasa ar trebui să ştie (şi, desigur, să şi facă ceva) că reprezentanţii agenţiilor şi turiştii nu au încredere nici în turismul rural, care promite în pliante o petrecere tradiţională a Crăciunului şi Revelionului, dar la faţa locului nu-şi respectă oferta. „Mai există la noi turismul rural, în care la fel nu avem încredere - am avut o serie de reclamaţii că nu s-a respectat oferta promisă. Ne-am lecuit. Nu mai colaborăm cu ei. Trebuie cumva schimbată legislaţia, pe afaceriştii din turismul rural nimeni nu-i controlează, aşa cum se întâmplă în cazul hotelierilor", a mai declarat Lucica Guţă.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii