Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Primăriile reabilitează şcolile din judeţ

ro

29 Mar, 2011 12:22 608 Marime text

Mai multe administraţii locale din judeţ investesc anul acesta în lucrări de reabilitare a şcolilor din unităţile administrative pe cale le conduc. În reparaţii capitale intră, imediat ce se încălzeşte vremea, şcolile din Cotu Văii, 23 August şi Independenţa.

Şcoala din localitatea Cotu Văii va fi reabilitată complet cu bani de la Banca Mondială. Valoarea investiţiei este de 21 miliarde de lei vechi, iar lucrările presupun reabilitarea amplasamentului existent şi extinderea clădirii cu două săli de curs, la care se adaugă un corp pentru centrala termică şi grupuri sanitare interioare. Cotu Văii aparţine, din punct de vedere administrativ, de comuna Albeşti, iar edilul localităţii, Gheorghe Moldovan, susţine că până acum s-a realizat împrejmuirea şcolii şi s-au amenajat căile de acces în curtea unităţii de învăţământ. Imediat ce vremea va permite, se vor începe lucrările la acoperiş - cel vechi va fi dat jos, lemnăria va fi schimbată, iar şcoala va avea un acoperiş nou. Mai mult decât atât, vor demara lucrările de consolidare a clădirii, de izolare interioară şi exterioară, de montare a tâmplăriei din termopan, de punere a gresiei şi a faianţei. Şi pentru ca lucrurile să fie făcute aşa cum trebuie de la un capăt la celălalt, administraţia publică se va ocupa de amenajarea spaţiilor verzi din curtea unităţii de învăţământ şi va construi o bază sportivă cu gazon sintetic şi nocturnă. Edilul preconizează că reabilitarea şcolii va fi terminată până la toamnă, iar cei circa 100 de copii care învaţă acolo vor putea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii optime.

 

Trei şcoli reabilitate şi extinse

Şi în comuna 23 August vor demara o serie de lucrări de reabilitate a unor instituţii de învăţământ din bani europeni. Mai exact, investiţiile, circa 110 milioane de lei, vor fi direcţionate către localităţile Dulceşti şi Moşneni. Cele două unităţi de învăţământ vor fi reabilitate, modernizate şi extinse pentru a se crea spaţiile necesare pentru amenajarea unor laboratoare. Din vechile clădiri vor rămâne doar zidurile, astfel că şcolile vor putea fi considerate ca fiind unele noi. Practic, lucrările vor demara luna viitoare şi se vor termina, după cum speră primarul Mugur Mitrana, la finalul lui 2011. Administraţia locală a primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi pentru extinderea şcolii din 23 August.

 

CAP devenit grădiniţă

Şi primarul din Independenţa, Cristea Gâscan, şi-a suflecat mânecile pentru a se apuca de treabă anul acesta. Autoritatea locală a primit fonduri pentru a finaliza modernizarea fostei clădiri a CAP-ului din Movila Verde, unde a fost amenajată o grădiniţă şi un sediu social ce găzduieşte un birou pentru poliţie, un punct administrativ şi un punct sanitar. Edilul spune că sediul unităţii de învăţământ pentru preşcolari are nevoie de mobilier şi trebuie utilat, iar pentru asta se vor folosi bani din bugetul local.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii