Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa PC Constanţa primeşte întăriri de la PSD

ro

09 Mar, 2011 12:36 754 Marime text
Semnarea protocolului de colaborare la nivel judeţean dintre PSD-PNL şi PC pare să-i fi mobilizat şi mai mult pe conservatori. Aceştia vor, mai mult ca oricând, să-şi dezvolte organizaţia la nivel judeţean şi să-şi sporească resursele umane. Totul are şi o explicaţie logică: pentru a ieşi mai bine în sondajele ce vor fi efectuate pentru a stabili ponderea fiecărei formaţiuni membră a USL pe listele comune ce vor fi întocmite la viitoarele alegeri locale şi parlamentare.

Membrii Biroului Executiv Central al PC au hotărât convocarea Consiliului Naţional şi a Congresului extraordinar al partidului în data de 3 aprilie. Ambele evenimente vor avea loc la Sala Palatului şi au ca scop aprobarea modificărilor făcute la statutul partidului în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Naţional desfăşurat în septembrie 2010, precum şi alegerea noului secretar general, funcţia fiind vacantă din primavara anului trecut, când Codruţ Sereş a demisionat.

Am crezut că programarea acestor întruniri importante pentru conservatori va zori conducerea organizaţiei judeţene PC Constanţa în definitivarea alegerilor interne. Contactat telefonic, prim-vicepreşedintele filialei, Dan Nicolae Rahău, ne-a declarat că nu şi-a propus terminarea alegerilor interne până atunci. „Nu este cazul să ne grăbim, cu atât mai mult cu cât am reuşit şi continuăm să acţionăm pentru dezvoltarea în teritoriu a partidului", a adăugat liderul PC. Pentu a demonstra că cele afirmate nu sunt vorbe goale, Rahău a precizat că, la Hârşova, conservatorii şi-au înfiinţat o organizaţie „care va face o figură frumoasă la alegerile locale de anul viitor". Totodată, joi, 10 martie, va fi oficilizată şi apariţia altei filiale PC în oraşul Murfatlar, urmând să fie aleasă şi structura de conducere a organizaţiei respective.

PC aduce noi resurse umane

Însă, majoritatea celor care urmăresc scena politică locală sunt interesaţi să vadă care vor fi echipele ce vor fi alese pentru a coordona activitatea filialelor municipale şi judeţene ale PC Constanţa. Din cele spuse de prim-vicepreşedintele PC la nivel judeţean a reieşit că, deşi apropierea de PNL şi PSD ar urma să le asigure câteva mandate de consilieri locali şi judeţeni, conservatorii nu se lasă pe tânjeală şi lucrează intens pentru a-şi spori zestrea de cadre. Am putea spune că, cel puţin la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, conservatorii nu se mulţumesc cu cooptarea oricui, ci preferă oameni cu oareşce experienţă politică... indiferent unde ar fi fost căpătată ea.

„În perioada următoare, la nivelul filialei municipale urmează să ne vină întăriri. Mai multe persoane, printre care şi un grup de foşti social-democraţi care au activat în PSD Constanţa în perioada când organizaţia era condusă de Gheorghe Donţu, se vor înscrie în partidul nostru", a menţionat prim-vicepreşedintele Dan Nicolae Rahău.

Surse din PC ne-au confirmat informaţia şi, totodată, au ţinut să precizeze că oamenii la care făcea referire Rahău au preferat, după demisia din PSD, să nu se mai înscrie în cadrul altor formaţiuni şi nici să-l urmeze pe Donţu la Partidul Ecologist din România, iar acum sunt dispuşi să-şi reia activitatea în PC.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii