Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Olga Zeicu s-a înscris în PD-L călcându-şi pe suflet?

ro

05 Apr, 2011 12:23 1004 Marime text

Având în vedere ultimele recrutări de personal din cadrul PD-L Constanţa, s-ar putea spune că această formaţiune începe să-şi dezvolte mai mult latura liberală. La asta va contribui de acum şi fosta preşedintă a organizaţiei de femei a PNL Constanţa, Olga Zeicu, împreună cu alte foste liberale. Ele au semnat luni, 4 aprilie, adeziunea de intrare în PD-L.

După o activitate îndelungată în cadrul PNL (n.r. - ea a intrat în partid din anul 2000), fosta preşedintă a organizaţiei femeilor liberale, Olga Zeicu, a decis să activeze în cadrul altei formaţiuni politice. Ea a ales să se înscrie luni în PD-L. Contactată telefonic, aceasta a declarat că alături de ea au ales să se reorienteze politic alte circa 200 de femei, iar pe parcurs i se vor alătura şi alte doamne şi domnişoare. Fosta liberală s-a dovedit a fi oarecum deranjată de insistenţele noastre privind motivarea deciziei sale. „Sunt într-o şedinţă acum şi nu văd de ce să vă dau relaţi prin telefon", a afirmat Zeicu pentru a întrerupe discuţia telefonică. Reamintim că Olga Zeicu a activat un deceniu în PNL, însă, vara trecută, la scurt timp după alegerile ce au avut loc la nivelul organizaţiei municipale PNL Constanţa, ea împreună cu alte liberale au fost excluse din partid. Excluderea a survenit după ce Zeicu a demisionat din funcţiile deţinute în semn de protest împotriva modului în care au fost organizate alegerile pentru funcţia de preşedinte al filialei municipale PNL Constanţa. Mai mult, trecerea în tabăra PD-L a unor foste liberale survine după ce, în urmă cu ceva timp, şi fostul lider al pensionarilor liberali, Eugen Cojocaru, împreună alţi colegi a preferat să se alăture democrat-liberalilor.

 

Regrete tardive

La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale PNL Constanţa, consilierul local Victor Manea, a recunoscut că regretă că s-a ajuns la o situaţie de acest gen, dar a lăsat să se înţeleagă că nu se mai putea colabora. „Atitudinea adoptată de doamna Olga Zeicu nu era constructivă şi benefică pentru organizaţia noastră. Nu stăm să ne certăm şi să ne jignim. Noi vrem o atmosferă plăcută şi liniştită. Oricum, ea nu mai era membră PNL", a adăugat liderul liberalilor tomitani, Victor Manea.

Se pare că, la nivel declarativ, regretele sunt reciproce. Conştientă că reacţia pe care a avut-o la telefon nu era cea indicată în relaţia cu presa, Olga Zeicu a revenit pentru a se explica. „Nu e uşor, după atâţia ani într-un partid, să treci în altă formaţiune. Sunt de profesie liberală şi nu pot gândi altfel, iar scena politică pare a se fi împărţit în două: un partid de stânga şi altul de dreapta. Mă doare sufletul, dar am acţionat la insistenţa colegelor mele", a declarat fosta lideră liberală.Totodată, pentru a evita orice speculaţie, Zeicu a ţinut să menţioneze că, deşi are o rudă în PD-L (n.r. - referire la directorul Administraţiei Canalelor Navigabile, Valentin Zeicu), ea nu a avut nicio legătură cu aceasta, iar decizia de a se înscrie în acest partid îi aparţine în totalitate. „Într-un final, mi-am călcat pe suflet şi am aderat la PD-L. Nu vreau o carieră politică, dar suntem un grup care chiar muncim şi vrem să putem activa. Nu am fost ajutată de ruda soţului meu în sensul de a opta pentru PD-L", a conchis proaspăta democrat-liberală Olga Zeicu. În fond, timp de aproape un an, ea ar fi aşteptat din partea foştilor colegi liberali să fie contactată şi să poată clarifica situaţia pentru a putea continua în cadrul PNL, dar n-a fost să fie.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii