Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Matei apelează la Antonescu pentru Chelaru

ro

22 Mar, 2011 12:35 885 Marime text

Dacă cineva a crezut că primarul PSD al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, va renunţa cu una cu două la viceprimarul său, Florin Chelaru, s-a înşelat amarnic. Recent, pe biroul preşedintelui PNL Crin Antonescu a ajuns o scrisoare de la preşedintele organizaţiei PSD Năvodari, Nicolae Matei, subiectul fiind clarificarea situaţiei actualului vice năvodărean.

Atât preşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, cât şi omologul său de la conducerea filialei Năvodari a partidului, Jean Paul Tucan, mizează pe aplicarea prevederilor protocolului USL semnat de liderii judeţeni constănţeni ai formaţiunilor ce alcătuiesc uniunea pentru a promova un alt liberal în funcţia de viceprimar al oraşului Năvodari. Totul se petrece în condiţiile în care primarul PSD Nicolae Matei şi vicele în funcţiune, Florin Chelaru, fost lider al PNL Năvodari, au colaborat foarte bine încă dinainte ca la nivel naţional să se decidă înfiinţarea Uniunii Social Liberale. De altfel, Matei a declarat că nu va renunţa la Chelaru şi, în acest sens, odată cu un acord de colaborare PSD-PNL-PC Năvodari, a trimis conducerii judeţene a PSD Constanţa o adresă în care îşi exprimă dorinţa de a-şi păstra actualul viceprimar.

Liderii liberali de la malul mării nu cedează şi invocă necesitatea înlocuirii lui Chelaru, motivând că acesta nu mai este membru PNL din vara anului trecut. De partea cealaltă a baricadei, cel vânat susţine că are acte în regulă, dar la organizaţia bucureşteană a PNL.

Iată de ce, în situaţia creată şi în contextul în care de la nivel judeţean încă nu s-a decis oficial nimic cu privire la cazul Năvodari, edilul şef al urbei şi lider al organizaţiei locale a PSD a decis să se adreseze direct preşedintelui PNL Crin Antonescu.

Tucan, pârât lui Antonescu

Pe parcursul a trei pagini, cât are epistola, Nicolae Matei prezintă relaţia PSD-PNL Năvodari încă de la începuturile ei, adică din vara anului 2008, când acea colaborare i-a şi adus mandatul de primar al oraşului, iar răsplata pentru liberali a fost promovarea lui Florin Chelaru în funcţia de viceprimar. Desigur, preşedintele PSD Năvodari nu a omis să-i aducă la cunoştinţă lui Antonescu faptul că Jean Paul Tucan, liderul PNL Năvodari, „de la începutul mandatului (n.r - referire la mandatul de consilier local) a coalizat în CL cu fostul primar PD-L Tudorel Calapod şi consilierii PD-L (...) încercând să-i oblige şi pe ceilalţi consilieri locali PNL să voteze împotriva proiectelor iniţiate de primarul PSD" şi, totodată, acesta „a absentat constant de la şedinţele CL", ceea ce ar fi dus la excluderea sa din legislativul năvodărean.

Excludere doar „pe o motivaţie juridică"

„Îmi exprim disponibilitatea ca, la nivelul oraşului Năvodari, să transpun în practică hotărârile luate la nivel central şi la nivel judeţean ale USL, dar fără a mi se impune să mă debarasez de oamenii care, timp de trei ani, mi-au susţinut proiectele şi au fost alături de mine", precizează Matei în epistola către Crin Antonescu. El reafirmă că îl sprijină pe actualul viceprimar Florin Chelaru, deşi se fac presiuni pentru a fi înlăturat, deoarece „a dat dovadă de pricepere în actul de administrare". „Colegialitatea şi prietenia dintre consilierii PSD şi PNL aflaţi în funcţie este atât de mare şi de legată încât nu aş putea promova şi adopta niciun proiect de excludere a vreunui consilier local PNL sau PSD, dacă nu există o motivaţie juridică cu multă greutate", menţionează ferm preşedintele PSD Năvodari, Nicolae Matei. Edilul şef îi explică preşedintelui PNL că nu ar putea exclude 12 consilieri locali „pentru a satisface ambiţiile personale ale domnului Jean Paul Tucan", demersul liderului liberal local fiind, în opinia sa, nejustificat, în detrimentul organizaţiei PNL Năvodari şi ar favoriza promovarea „unor persoane dubioase".

Decizie comună PSD-PNL

Deşi nu doreşte ca gestul său să fie interpretat de Crin Antonescu drept o încercare de instigare împotriva conducerii organizaţiei teritoriale a PNL, Matei speră într-o intervenţie din partea liderului liberal prin care să determine conducerea judeţeană a partidului său „pentru a renunţa la procesele ce au ca obiect excluderea viceprimarului Florin Chelaru şi al celorlalţi consilieri Cristian Ştefan Popescu, Nicolae Popa şi Iulian Trandafir". Totodată, preşedintele PSD Năvodari îl informează pe Antonescu referitor la intenţia celor două grupuri de consilieri PSD şi PNL de la Năvodari de a susţine politic şi financiar candidatura altei persoane decât cea propusă de USL pentru colegiul I, „în situaţia amestecului grosolan din partea organizaţiilor judeţene ale celor două partide asupra oraşului Năvodari".

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii