Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Locuinţe modulare şi la Năvodari

ro

15 Mar, 2011 12:27 860 Marime text
Proiectul de realizare a Campusului social de la Constanţa a atras atenţia edililor din judeţ, care au demarat deja procedurile de identificare a cazurilor sociale ce ar avea nevoie de un astfel de acoperiş deasupra capului, dar şi a surselor de finanţare din care ar putea fi achiziţionate locuinţele modulare.La Năvodari, potrivit estimărilor primarului Nicolae Matei, sunt între 500 şi 1.000 de familii care ar avea nevoie de ajutor. Însă, edilul susţine că locuinţa modulară trebuie să reprezinte doar o etapă şi că oamenii trebuie ajutaţi să se repună pe picioare.

Autoritatea locală din oraşul Năvodari are în evidenţe aproape 1.000 de familii care se află într-o situaţie critică. Primarul Nicolae Matei spune că nu toţi au nevoie de o locuinţă modulară, dar că sunt şi în localitatea pe care o conduce suficienţi oameni cărora le trebuie un acoperiş deasupra capului. „Sărăcia de la Năvodari este mai mare decât la Constanţa. Puţină lume ştie că foarte multe familii, după 2000, şi-au vândut apartamentele din Constanţa şi au cumpărat o casă sau un apartament la Năvodari şi au rămas cu 10- 15.000 de euro. Dar problemele lor sociale nu s-au rezolvat... Au rămas fără servicii, iar banii, destul de puţini cu care au rămas după vânzarea locuinţei, s-au terminat repede pe reamenajarea noii locuinţe, pe mâncare şi au rămas pe capul primăriei. Eu estimez că avem 500-1000 de familii care trec printr-o situaţie grea de tot", susţine primarul oraşului Năvodari. Edilul înţelege situaţia oamenilor şi spune că aceştia au nevoie de ajutor ca să poată ieşi din problemele ce acum par fără rezolvare. Urmează ca şeful autorităţii locale să cântărească bine, să identifice sursele de finanţare pentru a putea demara programul şi să vadă clar câţi locuitori au nevoie de o astfel de locuinţă modulară.

Soluţie de tranziţie

Nicolae Matei va amplasa la Năvodari câteva sute de locuinţe modulare, dar vrea ca oamenii să înţeleagă, din start, că acestă mână întinsă de comunitate către oamenii nevoiaşi trebuie să fie o soluţie provizorie şi care să îi ajute pe aceştia să se pună din nou pe picioare. „Modulele trebuie să fie doar o etapă în viaţa acestor oameni. Suntem obligaţi să găsim soluţii, pentru că nu ai cum să-i laşi pe oameni să moară, dată fiind sărăcia asta care s-a întins peste tot. Trebuie să-i ajutăm să-şi găsească serviciu, să poată lua un credit ca să-şi cumpere o casă ca lumea, nu să stea în ghetouri, aşa cum a fost adusă societatea asta de către cei ce ne conduc", a apreciat edilul. Locurile de muncă sunt una din priorităţile autorităţii locale, care încearcă, prin pârghiile pe care le are la dispoziţie, să crească nivelul de trai al locuitorilor oraşului.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii