Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Cupşa

ro

28 Mar, 2011 12:16 598 Marime text

„Modul cât se poate de barabar" prin care Guvernul Boc îi tratează pe constănţeni i-a determinat pe consilierul municipal Ovidiu Cupşa şi pe colegul său din CJC, Dan Antonoaea, să ia atitudine şi să-i întrebe pe toţi parlamentarii de Constanţa dacă, în condiţiile actuale, mai susţin sau nu Executivul actual.

În timp ce presa vuieşte de descinderi, acuzaţii de luare de mită şi divorţuri în lumea mondenă, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene ai PNL Constanţa - consilierul municipal Ovidiu Cupşa şi alesul judeţean Dan Antonoaea - au preferat să aducă în atenţia concetăţenilor aspecte de ordin economic. Cupşa a atras atenţia asupra unor normative date de autorităţile centrale prin care „banii se mişcă în sensul în care şi-l doreşte Boc-Udrea şi cu Băsescu". „Singura autostradă pe care au construit-o ei cu adevărat este autostrada banilor publici împărţiţi discreţionar şi a banilor ce fac din Constanţa şi judeţele care nu sunt conduse de PD-L şi UDMR, judeţe de mâna a doua", a declarat vicepreşedintele PNL Constanţa, Ovidiu Cupşa. Pe scurt, el a demonstrat că dezastrul în judeţul nostru ar fi început cu Ordonanţa 232, dată de Sorin Blejnar, care obligă agenţii economici să plătească toate dările la nivel central. Citând date dintr-un raport al Direcţiei de Finanţe Constanţa, el a arătat că, în februarie a.c., încasările la bugetul Constanţei au scăzut de la 255 milioane de euro la 169 milioane de euro. În completare, consilierul judeţean Antonoaea a afirmat că Medgidia a pierdut 70 miliarde lei vechi, Agigea - 50 miliarde lei, iar Constanţa - 400 miliarde de lei.

 

Discriminarea Constanţei

Cupşa şi-a manifestat nemulţumirea cauzată de aplicarea HG 192/2011, care împarte sumele colectate la nivel central de la firme. „Constanţa participă la bugetul naţional cu circa patru miliarde lei anual, iar Covasna, cu mai puţin de 200 milioane lei. La împărţirea banilor, Constanţa a primit 4,7 milioane lei, iar Covasna primeşte 10 milioane lei, deci de 40 de ori mai mult decât judeţul nostru", susţine consilierul municipal PNL.

În calitate de ales, el i-a întrebat public pe toţi parlamentarii de Constanţa, indiferent de culoarea politică, dacă, în aceste condiţii, mai susţin sau nu Guvernul Boc.

 

Răzbunare pe Constanţa?

„Suspectez Guvernul că este infectat de interesul direct şi personal al câtorva oameni, iar tot ce se întâmplă pe televiziuni este praf în ochi care ascunde jaful şi distrage atenţia populaţiei de la problemele cu adevărat reale şi care vizează banul public, banii noştri", a subliniat vicepreşedintele PNL Constanţa. Ovidiu Cupşa a subliniat că, în timp ce nivelul de trai se degradează zilnic, „clientele politică de pe autostrada Băsescu-Udrea-Boc o duce bine". În calitate de constănţean, liberalul a afirmat că simte că „Boc şi cu Băsescu se răzbună pe judeţul Constanţa care, din păcate, l-a votat în proporţie de 53,63% la prezidenţiale... Se pare că nu a însemnat nimic pentru cei care au pus voturile pentru susţinerea Guvernului Boc".

În completare, consilierul judeţean Antonoaea a atenţionat că „acest mecanism centralizat creează dependenţă", iar „Boc-Băsescu-Udrea gândesc până la tocul uşii în privinţa dezvoltării României".

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii