Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Chiru îl dă în judecată pe „micul nazist“ Mazăre

ro

04 Apr, 2011 12:24 724 Marime text

Duminică, 3 aprilie, Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, s-a arătat de-a deptul lezat de declaraţia primarului municipiului Radu Mazăre, care l-a numit „ţigan". Pe lângă faptul că îl va acţiona în judecată pe edil pentru afirmaţia făcută, cerându-i un milion de euro despăgubiri, Chiru a susţinut că săptămâna aceasta îl va reclama pe Mazăre la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminărilor.

„De când a îmbrăcat haina de colonel nazist, domnul Mazăre a împrumutat şi din obiceiurile fasciste, semn că defilarea în uniforma de tristă amintire se potriveşte foarte bine cu gândurile şi trăirile sale ascunse. Prin ultimele sale declaraţii, primarul Mazăre lasă impresia unui mic nazist al vremurilor noastre. Atacul rasist pe care primarul Mazăre l-a îndreptat împotriva mea demonstrează o apropiere între gândirea hitleristă şi cea măzăristă", a spus Christian Gigi Chiru, în cadrul unei conferinţe de presă. Preşedintele PDL Constanţa a susţinut că, deşi nu are niciun fel legătură cu etnia rromă, nici de sânge şi nici prin alianţă, consideră că apartenenţa la orice etnie nu ar trebui să constituie vreo problemă „într-o lume a toleranţei, într-un secol în care calităţile umane şi performanţa într-un anumit domeniu ar trebui să ne diferenţieze, nu culoarea pielii sau a sângelui".

 

Genealogie şi etimologia numelui

Şi pentru că vrea să-l scape de „griji" pe edilul Radu Mazăre, Christian Gigi Chiru a precizat că rădăcinile sale sunt sută la sută româneşti. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, Chiru şi-a prezentat public arborele genealogic şi a făcut chiar etimologia numelui. „Spre deosebire de numele familiei mele, oricine caută istoria numelui Mazăre va găsi doar semnificaţia cuvântului: plantă erbacee de cultură, din familia leguminoaselor, cu flori albe sau trandafirii şi cu seminţe sferice, comestibile, închise în păstăi. Din păcate pentru primarul Mazăre, aceasta va rămâne singura tradiţie şi istorie a numelui său", a punctat Chiru, atacându-l astfel pe primarul municipiului.

În opinia sa, „municipiul Constanţa se confruntă cu foarte multe probleme, ignorate complet de primarul Mazăre, pentru care este mult mai important să-şi insulte adversarii politici, decât să le rezolve, spre binele întregii comunităţi". Şi pentru ca circul să fie complet între cei doi, preşedintele PDL a apreciat că îi este ruşine că „municipiul Constanţa poate avea un primar demn de un post de circar". Mai mult decât atât, Christian Gigi Chiru a declarat că, în cursul acestei săptămâni, va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminărilor. De asemenea, democrat liberalul a susţinut că îl va da în judecată pe Radu Mazăre pentru că l-a numit ţigan şi că îi va cere acestuia daune în valoare de un milion de euro, bani cu care va repara gardurile cimitirelor din Constanţa.


http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii