Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta Bocai investeşte pentru siguranţa cetăţenilor

ro

01 Mar, 2011 11:48 589 Marime text

Autoritatea publică locală din oraşul Ovidiu nu are un buget prea generos pentru 2011. Cu toate astea, edilul Dumitru Bocai şi-a propus să mai rezolve câteva dintre problemele locuitorilor, în limita fondurilor disponibile. Din puţinii bani alocaţi investiţiilor, Bocai şi-a propus să reabiliteze puţul de apă din Nazarcea, să amenajeze ghenele de gunoi şi să dispună pietruirea, bordurarea şi asfaltarea unor străzi din localitate. De asemenea, se vor investi bani şi în lucrări de alimentare cu apă, canalizare şi alimentare cu energie electrică.

Pentru anul acesta, Primăria Ovidiu are un buget de venituri şi cheltuieli în valoare de puţin peste 18 milioane de lei noi. Din aceşti bani, administraţia publică locală a alocat circa 420.000 de lei pentru Poliţia Locală, sumă din care va fi asigurată buna funcţionare a acestui serviciu, dar şi achiziţionarea unui autoturism pentru ca poliţiştii să poată ajunge la solicitările populaţiei într-un timp scurt. Dumitru Bocai se gândeşte la siguranţa cetăţenilor şi, pentru că numărul infracţiunilor a crescut în ultima perioadă, edilul le-a propus consilierilor locali să investească într-un sistem de supraveghere video a localităţii. Pentru acest proiect aleşii locali au alocat, în 2011, suma de 120.000 de lei.

Autoritatea publică locală condusă de Dumitru Bocai a finalizat construcţia bazei sportive din localitate, iar anul acesta şi-a propus să achiziţioneze şi o firmă luminoasă pentru acest obiectiv. Investiţia autorităţii locale în acest obiectiv este de 26.000 de lei. De asemenea, sala semi-olimpică de sport din localitate are nevoie şi de un gard care să delimiteze spaţiul destinat amplasamentului de clădirile din jur. În 2011 va fi realizată şi împrejmuirea locaţiei, iar proiectul de investiţie costă 100.000 de lei.

Infrastructura - domeniu prioritar

Edilul din Ovidiu nu a uitat nici că spaţiile verzi, parcurile şi locurile de joacă au nevoie de lucrări de întreţinere pentru a putea fi, în continuare, utilizate de locuitori. Astfel, în bugetul din 2011 Dumitru Bocai a alocat 100.000 de lei pentru întreţinerea zonelor cu verdeaţă. 1.275.000 de lei din vistieria oraşului Ovidiu se vor duce către Casa de Cultură din localitate, iar la capitolul servicii recreative şi sportive au fost repartizaţi 790.000 de lei. Pentru dezvoltare publică, locuinţe, mediu şi ape, administraţia publică din Ovidiu a alocat 6.137.130 de lei, din care peste 3,5 milioane de lei sunt dedicate protecţiei mediului. Pentru investiţii în lucrări de alimentare cu apă şi amenajări hidrotehnice primăria a alocat 280.000 de lei. Sistemul public de iluminat şi electrificare rurală se va extinde şi el, iar pentru acest proiect Dumitru Bocai şi consilierii săi au alocat 1.250.000 de lei. Alţi 290.000 de lei sunt destinaţi continuării lucrărilor de alimentare cu gaze în oraş, 130.000 de lei pentru lucrări de canalizare şi tratarea apelor reziduale şi 950.000 de lei pentru investiţii la drumuri şi poduri.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii