Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Răsturnare de situaţie în fruntea PDL Constanţa

ro

08 Mar, 2011 12:23 840 Marime text
Deputatul Maria Stavrositu a fost numită la cârma Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa.

r Situaţia tensionată din cadrul PDL Constanţa pare că nu va lua sfârşit prea curând. În timp ce la Organizaţia Judeţeană s-au format deja echipele care luptă pentru câştigarea alegerilor ce vor avea loc sâmbătă, şi la Organizaţia Municipală există o stare de tensiune. De altfel, este de înţeles deoarece cei mai mulţi delegaţi cu drept de vot la alegerile de la judeţ provin de la municipiu, iar cel care dă „tonul" este preşedintele organizaţiei, o piesă foarte importantă în astfel de momente.

Dacă până ieri, preşedintele Organizaţiei Judeţene, Mircea Banias, susţinea că Florian Constantin este lider interimar la Municipiu, ieri, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Mai exact, la Centru a avut loc şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) în cadrul căreia s-a discutat şi situaţia din cadrul filialei de la malul mării. La scurt timp, după terminarea acestei întâlniri, de la cabinetul parlamentarului Maria Stavrositu a fost trimis un comunicat de presă: „Biroul Permanent Naţional al PDL a luat astăzi decizia ca deputatul Maria Stavrositu să rămână preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa. BPN a infirmat astfel hotărârea Comisiei Naţionale de Statut, Etică şi Litigii de a anula alegerile în filiala constănţeană din data de 5 iunie 2010, după ce deputatul a formulat o contestaţie la Consiliul Naţional de Coordonare de la sfârşitul săptămânii trecute.

Prin decizia de astăzi, BPN a reparat nedreptatea ce s-a făcut Organizaţiei Municipale a PDL şi a limpezit situaţia privind conducerea acesteia. De astăzi, lucrurile au reintrat în normal iar Organizaţia Municipală a PDL are o conducere legitimă, reconfirmată de Biroul Permanent Naţional", se menţionează în comunicat.

Contactată telefonic, Maria Stavrositu a spus că decizia luată de BPN este un răspuns concret la confuzia care se crease în Organizaţia Municipală a PDL Constanţa vizavi de cine este preşedinte.

„Obiectivul meu principal este de a consolida ce am construit până acum şi să aducem înapoi în partid marile valori care au plecat. Totodată, doresc ca împreună cu colegii mei să răspundem dorinţei agendei constănţeanului", a mai adăugat Maria Stavrositu.

„Am propus-o pe Maria Stavrositu ca să detensionez situaţia"

În altă ordine de idei, cel care până mai ieri era recunoscut de Mircea Banias drept preşedinte interimar la Municipiu, respectiv, Florian Constantin a spus că cele transmise de Maria Stavrositu nu sunt reale.

„Maria Stavrositu a fost numită interimar până la organizarea alegerilor de la Municipiu. S-a mai stabilit că se va constitui o comisie alcătuită din 34 de persoane, 17 numite de doamna Stavrositu iar 17 numite de mine", a declarat Florian Constantin.

De aceeaşi părere este şi actualul preşedinte interimar al PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias. El susţine că, în cadrul BPN, nu s-a decis ca Maria Stavrositu să rămână preşedinte la Organizaţia Municipală a PDL Constanţa ci, că a fost numită pre-şedinte interimar până la organizarea unor noi alegeri la municipiu.

„A fost numită interimar de preşedintele Emil Boc la propunerea mea. Am dorit în acest fel să detensionez situaţia din cadrul filialei de la Con-stanţa", a declarat Mircea Banias.

Întrebat de ce ar fi făcut o astfel de propunere pentru a o susţine pe Maria Stavrositu (cunoscându-se divergenţele dintre ei doi), şi nu pe Florian Constantin, Banias a spus că Maria Stavrositu este deputat, deci are în spate nişte voturi, în timp ce Florian Constantin nu a candidat pe niciun post important.

Şi deputatul Zanfir Iorguş care a fost prezent la întâlnirea BPN a susţinut că Maria Stavrositu este doar preşedinte interimar.

„Magda (n.r. Maria Stavrositu) este preşedinte interimar la Organizaţia Municipală. După alegerile de la judeţ urmează să se facă alegeri şi la municipiu", a spus Zanfir Iorguş.

Aşadar, un lucru este cert în momentul de faţă. Maria Stavrositu este preşedinte la Organizaţia Municipală a PDL Constanţa doar până la organizarea unor noi alegeri la Municipiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii