Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber PNL deschide focul către PDL cu gloanţe rasiste

ro

21 Mar, 2011 11:55 465 Marime text
În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul liberal Puiu Haşotti a avut o reacţie ironică la adresa noului preşedinte al PDL Constanţa, Gigi Chiru Remarcile lui Haşotti la tenul lui Chiru ar putea fi interpretate ca fiind rasiste, lucru care îl dezonorează ca parlamentar plătit din bani publici // Atitudinea lui Haşotti vine la scurt timp după ce primarul Radu Mazăre l-a făcut pe Gigi Chiru „ţigan" în cadrul unei emisiuni la televiziunea de casă

Schimbarea noii conduceri a PDL Constanţa îi deranjează deja pe unii, lucru care s-a putut observa, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de liberalii constănţeni.

Mai exact, senatorul Puiu Haşotti, „nea Puiu" aşa cum este apelat de primarul Radu Mazăre, a făcut unele afirmaţii la adresa lui Gigi Chiru, afirmaţii care pot fi interpretate ca fiind rasiste.

Mai mult, aprecierile lui Haşotti vin la scurt timp după ce noul său partener de politică, Radu Mazăre, l-a făcut „ţigan" pe Gigi Chiru, în timpul unei emisiuni la televiziunea de casă.

„Nu îl cunosc pe Chiru, nu l-am văzut în viaţa mea. Doar aşa de prin ziare ce-l mai ştiu. Tot ce am putut eu observa la dânsul este că pare foarte bronzat", a declarat Puiu Haşotti, râzând.

De asemenea, el a menţionat că, până la momentul alegerilor, nu cunoştea vreo activitate prin care Chiru să se fi remarcat în interiorul partidului, semn că nu citeşte cu atenţie ziarele, deşi, în cele mai multe situaţii, se dă mare cunoscător.

„Nu ştiu cum a fost ales, ori este o personalitate d-asta care ţâşneşte aşa dintr-o dată, ori s-a procedat altfel la alegeri... tot ce am putut eu observa la dânsul este că pare foarte bronzat", a declarat Puiu Haşotti.

În plus, senatorul liberal a specificat în felicitările sale mai mult ironice faţă de noul lider al PDL că nu poate să îi ureze succes, „pentru că nu-l va avea".

„Vreau să-l felicit pe domnul Gigi Chiru, orice organizaţie are liderii pe care îi merită. I-aş ura succes, dar nu prea pot, pentru că nu va avea", afirmă Haşotti.

Cu o diplomaţie „demnă" de un senator, Haşotti a continuat prin a spune istorioare din Parlament prin care amintea că diverşi colegi de-ai săi îl întrebau dacă îl cunoaşte pe Gigi Chiru, iar el le specifica faptul că nu l-a văzut niciodată, doar a văzut din ziare că este „foarte bronzat".

De asemenea, Haşotti a luat în derâdere panoul publicitar de campanie al lui Gigi Chiru, amplasat în faţa sediului PNL de la Gară.

„Eu l-am pus aici (n.r. - panoul), din banii mei, ca să-mi aduc aminte numele domnului Chiru", a declarat Haşotti, de parcă ar fi vrut să aducă la cunoştinţa opiniei publice că nu prea mai are ţinere de minte.

Senatorul i-a lansat noului lider PDL, prin intermediul presei, o invitaţie „la o cafea", pe care promite că o va da el, pentru a se cunoaşte mai bine. Ne îndoim însă că Gigi Chiru s-ar duce la cafele cu „nea Puiu", aşa cum face cu noul său frate de alianţă, Radu Mazăre, cu care, de altfel, tocea, pe furiş, canapelele teraselor din Mamaia încă de vara trecută, atunci când se dădeau adversari în politică.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal Constanţa, Gigi Chiru, a luat act de afirmaţiile descalificante făcute, în cursul zilei de ieri, la adresa sa, de către senatorul liberal Puiu Haşotti.

Deşi, probabil, Haşotti se aştepta ca Gigi Chiru să intre în mocirla politică pe care senatorul o face de ceva timp, lucrurile au stat exact pe dos.

Gigi Chiru i-a transmis prin intermediul jurnaliştilor un mesaj senatorului liberal.

„Consider că, prin poziţia sa, domnul Haşotti este doar un ecou trist şi neconvingător al primarului Radu Mazăre, fapt care îl face să îmbătrânească urât şi ruşinos în politică. Domnul Haşotti ne-a demonstrat astăzi că apartenenţa la o doctrină, vechimea în politică sau numărul de mandate în Parlamentul României nu aduc după sine nici bun simţ şi nici decenţă", a spus Gigi Chiru.

Totodată, el a afirmat că, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL, nu va coborî limbajul şi nivelul declaraţiilor politice acolo unde senatorul Haşotti se pare că se simte confortabil.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii