Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară „Mă ofer voluntar să-i ajut pe sinistraţii japonezi“

ro

16 Mar, 2011 12:22 849 Marime text

Dumitru Dogaru este pregătit să renunţe la oraşul de la malul mării pentru a ajuta sinistraţii din Ţara Soarelui Răsare. Fostul marinar vrea să ajute japonezii, fiindcă la rândul său a rămas fără casă, din cauza retrocedărilor făcute de primărie.

Greutăţile cu care se luptă de ani buni şi indiferenţa celor din jurul său l-au determinat pe constănţean să-şi dorească să plece din oraşul de la malul mării. „Sunt pregătit să sar în ajutorul oropsiţilor. Am mai fost în Japonia, în 1976, am stat în şantier cu o navă", îşi aminteşte Dumitru Dogaru (47 de ani).

Bărbatul a locuit ani buni într-o rulotă şi spune că nu are nevoie de salariu de la cei pe care-i ajută. A fost arestat în Grecia şi a sfidat de trei ori moartea, în lungile voiaje pe mările şi oceanele lumii. Nimic nu pare să-l oprească pe fostul lup de mare să renunţe la visul său.

Mama a două fete stabilite în Japonia: „A reuşit să-l ia pe băieţel de la grădiniţă între două cutremure"

„Vreau doar să fac bine. Mie, dacă-mi dai o baracă în care să dorm, mă descurc. Sunt încă în putere, pot munci pentru a-i ajuta pe japonezi", spune constănţeanul. El are şi un plan bine pus la cale pentru a atrage alţi români care să se alăture cauzei sale.

ONG pentru japonezi

„Pun bazele unei organizaţii non-guvernamentale şi adun câteva zeci de oameni gata să ajute", dă asigurări fostul navigator. Dumitru Dogaru povesteşte că a sunat la Ambasada Japoniei din Bucureşti şi a cerut îndrumări, nerăbdător să plece în Ţara Soarelui Răsare.

Centrala nucleară de la Cernavodă rezistă la seisme de până la 8 grade pe scara Richter

„Au fost foarte surprinşi, mi-au spus că sunt primul român care sună şi se interesează cum poate da o mână de ajutor", explică el. „Am un fiu, îl cheamă Claudiu şi are 30 de ani, dar îl văd cam rar. Toată viaţa am fost plecat pe mare", spune Dogaru.

Singurul impediment ce-ar putea întuneca visul fostului navigator este paşaportul. „A expirat, dar asta nu e o problemă aşa mare. În câteva zile, îl refac şi pot pleca", este de părere constănţeanul.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii