Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratiile locale trebuie sa se ocupe de instalarea contoarelor la fiecare beneficiar in parte

ro

16 Aug, 2004 00:00 356 Marime text

Solutie pentru reducerea arieratelor centralelor pentru producerea energiei termice

Autoritatile judetene au primit misiunea de a supraveghea modul in care se efectueaza reviziile si reparatiile la retelele de alimentare cu energie termica * Cate 200 de dolari pentru fiecare elev ai carui parinti nu au posibilitatea sa-i cumpere un calculator personal

Grija Guvernului pentru cetatenii tarii s-a manifestat si vineri, cand la videoconferinta saptamanala, ministrul delegat pentru Administratie, George Emacu, a solicitat administratiilor judetelor sa inceapa pregatirile pentru iarna. Prefectii au datoria sa verifice daca au fost asigurate sumele pentru cumpararea combustibilului necesar producerii energiei termice, pe baza unui program bine stabilit, pentru cele cateva luni de iarna. Tot autoritatile judetene au primit misiunea de a supraveghea modul in care se efectueaza reviziile si reparatiile la retelele de alimentare cu energie termica. O alta problema abordata de George Emacu a fost cea legata de instalarea contoarelor pentru masurarea consumurilor de energie termica in fiecare apartament, masura prin care ministrul delegat pentru Administratie crede ca se vor reduce datoriile catre stat ale furnizorilor de energie termica. Administratiile locale trebuie sa elaboreze programe proprii prin care sa se realizeze contorizarea consumurilor, atat in beneficiul cetatenilor, cat si al societatilor producatoare preluate de primarii. Administratiile locale aflate in aceasta situatie trebuie sa intocmeasca un raport ce va fi transmis la Ministerul Administratiei si Internelor pana pe 30 septembrie. Aplicarea Hotararii Guvernului 933 din 2004, privind contorizarea energiei termice, nu poate fi aplicata. SC "Electrocentrale" Constanta nu a fost preluata de administratia locala, asa cum s-a intamplat cu alte unitati similare din tara. Constantenii nu au altceva de facut decat sa-si monteze pe propria cheltuiala aparatele prin care vor putea controla care este consumul de energie termica din apartamente. Chiar daca investitiile de acest gen par sa nu fie pe masura tuturor buzunarelor, montarea contoarelor pentru energia termica furnizata ar putea fi amortizata prin diminuarea cheltuielilor aferente acestui serviciu.

Cinci milioane de euro pentru calculatoare

Autoritatile judetene, in colaborare cu inspectoratele scolare judetene, trebuie sa ia masuri pentru identificarea copiilor din familii cu posibilitati materiale reduse si care vor putea primi cate un calculator personal. Actiunii "calculatorul" i-au fost alocate cinci milioane de euro. Cuantumul pentru copiii care pot beneficia de sprijin in obtinerea unui calculator este de 200 de dolari. Diferenta va fi suportata de parinti, probabil, in conditii avantajoase. Pentru punerea in aplicare a acestui program, sub supravegherea autoritatilor locale, comisii formate din reprezentanti ai inspectoratelor scolare trebuie sa intocmeasca liste cu potentialii beneficiari, pe baza propunerilor avansate de unitatile de invatamant. Cum normele de aplicare au fost elaborate, depinde de autoritatile de fiecare judet ca elevii din familiile cu probleme financiare sa poata lucra pe calculatorul personal. 5.(T.C.)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii