Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întoarce în PDL?! Barde - „M-aş întoarce în PDL dacă aş vedea, la Constanţa, o echipă în care să cred"

ro

10 Aug, 2012 01:00 2446 Marime text

revenirealuiTanaseBarde-TanaseBarde03.jpgFostul parlamentar al Convenţiei Democratice, Tănase Barde nu exclude o revenire în viaţa politică. Prima variantă, PDL, partid în care a mai activat până la excludere.

Informaţia a răzbătut din partea unor parlamentari de Constanţa şi nu a fost nici confirmată, dar nici categoric infirmată de acesta. „Mi-aţi mai adresat această întrebare şi am spus că nu se ştie niciodată. Acelaşi lucru îl spun şi acum, e adevărat că dacă aş alege PDL aş face-o pentru că îl apreciez foarte mult pe Vasile Blaga, pe care-l consider unul dintre cei mai serioşi politicieni. M-aş întoarce în PDL dacă aş vedea o echipă în care pot să cred. La Constanţa nu este cazul deocamdată de aşa ceva. Până astăzi nu pot să spun ca am avut discuţii oficiale privind revenirea în PDL", a declarat Tănase Barde.

În iulie 2008, 13 democrat-liberali constănţeni, printre care un consilier local şi unul judeţean, au fost excluşi de Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PD-L Constanta, iar alţi doi, un primar şi un consilier local, au fost demişi din forul de conducere al filialei de către preşedintele interimar de la acel moment, Ion Popescu. Printre membri excluşi s-au numărat şi Claudiu Stratulat, Tănase Barde, Diane Vancea, Mihai Petre şi actualul secretar general al partidului, Florin Gheorghe. Tot atunci, BPJ al PD-L Constanţa a trimis o solicitare Biroului Permanent Naţional de excludere din partid a deputatului PD-L Stelian Duţu.
Revenind însă la Tănase Barde acesta a mai avut parte de o excludere, din PNŢCD, în anul 2003 din cauza unei scrisori, adresată preşedintelui partidului, Victor Ciorbea. Decizia excluderii a fost luată la capătul unei şedinţe maraton, care a durat aproape zece ore, timp în care au fost audiaţi şi o parte dintre susţinătorii scrisorii, care au fost prezenţi în capitală. Scrisoarea adresata liderului PNŢCD constata neputinţa partidului de a reveni în prim-planul scenei politice, precum şi faptul că partidul se divide la nesfârşit în alte partide creştin-democrate, iar politica sa de cadre este caracterizată de măsura excluderii. Tănase Barde mai pleda pentru renunţarea la „false oferte" de unificare şi deschidere şi la acordarea locului cuvenit în această construcţie tuturor celor cu potenţial politic, care au plecat sau au rămas în partid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tzucu 10 Aug, 2012 07:32 A de aia o ardeai prin Mamaia cu Iorgus, Stavrosita & CO....APROPO CHIRULE TU STIAI CA VOR SA TE MATRASEASCA?!