Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primar de primar S-a dat singur in judecata

ro

03 Jul, 2010 01:18 1693 Marime text
2_baraganu_primar_constantin_bentea___.jpgPrimarul social-democrat din Bărăganu, Constantin Benţea, a pierdut pe fond acţiunea în instanţă prin care cerea recuperarea drepturilor băneşti aferente vechimii în muncă pe care o are.

Primarul din Bărăganu şi-a chemat în instanţă, la sfârşitul lunii aprilie, propriul Consiliu Local şi comuna pe care o administrează într-un dosar, numărul 5430/118/2010, care priveşte recuperarea unor drepturi băneşti. Acţiunea însă i-a fost respinsă ca nefondată în urma termenului de judecată din 26 mai, reclamantul putând depune recurs în zece zile de la comunicarea soluţiei date de Tribunal.

În plus, tot acelaşi obiect - recuperarea drepturilor băneşti, sporuri - l-a avut şi un alt dosar înregistrat în urmă cu două zile la Judecătoria Mangalia, numărul 1191/254/2010, prin care acelaşi primar chema în judecată aceeaşi pârâţi. Primul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit pentru 29 iulie.

Contactat telefonic, primarul ne-a declarat că el ştie doar de primul dosar, dar nu şi de soluţia care a fost dată la primul termen. Cât despre cel de-al doilea dosar, primarul s-a încurcat în declaraţii precizând ba să nu ştie de ce a fost înregistrat, ba că nu era de competenţa judecătorilor de la Mangalia, rezolvarea litigiilor de muncă.

„Şi secretara comunei câştigă mai mult decât mine"

Cât despre ceea ce solicita prin înaintarea demersului în instanţă, respectiv drepturi băneşti, primarul ne-a declarat că el are o vechime de muncă de 40 de ani şi că în calitate de primar nu îi este recunoscut acest spor: „Noi ca primari primim indemnizaţie pentru munca pe care o depunem, nu salariu, adică nu ne sunt date şi sporurile de care ar trebui să beneficiem. Nu avem voie să primim alte drepturi salariale. Şi secretara comunei, şi directorul şcolii, şi şeful de post câştigă mult mai mult decât mine pentru că la salariul de bază le sunt adăugate sporurile. Eu am 18 milioane de lei vechi, dacă îmi mai scade acum 25%, rămân cu vreo 16 milioane (n.r. lei vechi)".

În plus, acesta a mai susţinut şi faptul că s-a gândit la acest demers după ce chiar primarul Iaşiului, care a formulat în instanţă aceeaşi cerere, şi-a câştigat drepturile. „Chiar şi primarul din Hârşova a apelat la instanţă pentru aceeaşi situaţie şi a câştigat. Nu este normal să se facă o astfel de discriminare. Nu ştiu de ce am pierdut, mai ales că am ataşat la dosar decizia instanţei în cazul primarului Iaşiului în aceeaşi situaţie", a mai precizat primarul din Bărăganu când a aflat că a pierdut procesul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sSURMELIS ARGENTINA PUSA 04 Jul, 2010 11:36 Startul acestor tipuri de PRETENTII in instanta l-a dat fostul primar LIBERAL al orasului HARSOVA de Constanta,pe nume IONEL CHIRITA ,urmat apoi de vice primarul liberal STANCU FLORIN . Dupa un an a urmat actualul primar PDL (?) , TUDOREL NADRAG , urmat de vice primarul GEORGE BRATIANU de la PSD HARSOVA.TOTI au avut castig de cauza in instanta. Primarul din BARAGANU nu a ”nimerit” judecatorul potrivit,avocatul potrivit, spaga potrivita.Primarul ,TUDOREL NADRAG ,urmeaza sa-si primeasca BANII, din BANII veniti pe INVESTITIA BELGIANA,pentru 200 de LOCURI DE MUNCA. Ce ma deranjeaza foarte mult este ca toti primarii si vice primarii ,in cauza , au AFACERI PROSPERE , ce nu le-ar fi dat voie sa aiba PRETENTII la BANI,ci doar la o inregistrare a perioadei in functia de primar in cartea de munca.
  • Sile this Millennium 03 Jul, 2010 11:02 A-la-Românika! La recentele alegeri locale într-un sat din Moldova locuitorii l-au votat pe primarul pesedist care murise în mijlocul zilei,in timpul votului,cu toate că luaseră la cunoştiinţă oficial şi ei şi comisia centrală electorală ,mortul a rămas pe liste ca un posibil candidat şi sătenii au votat în continuare mortul , într-o veselie ! Da "o ţară tristă plină de umor"