Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenul Oancea repara si scena de la Cazino

ro

25 Aug, 2009 02:53 1421 Marime text

mamaia_scena_trupa_de_samba_brazilia_39.jpgLa Bucureşti, scenele închiriate de Ministerul Tineretului şi Sportului au stârnit un adevărat scandal din cauza preţului mare plătit pe chirie. Dar şi Constanţa are scena ei. Sau mai bine zis Mamaia.

Administraţia locală a municipiului Constanţa a preferat să-şi confecţioneze o scenă proprie pentru desfăşurarea spectacolelor estivale. Dar, de atâta samba braziliană şi de atâta tango, scena s-a mai scâlciat. Şi cum trebuia să o repare cineva, să o monteze şi să se asigure că va fi numai bună de dănţuit pe ea, toată perioada sezonului estival, municipalitatea s-a gândit să scoată la licitaţie lucrările de reparare, montare şi întreţinere a scenelor şi a ringului de dans din staţiunea Mamaia. Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), s-au primit patru oferte. În urma procedurii de atribuire a fost desemnată câştigătoare firma Mobitom SA Constanţa, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Valoarea estimată a contractului a fost de 79.829,16 de lei fără TVA, adică de aproape un miliard de lei vechi cu TVA. Preţul de atribuire a fost de 52.845,55 lei fără TVA, adică de aproximativ 630 de milioane de lei vechi.  

Apropiatul echipei Mazăre - Constantinescu

Pentru cei cărora doar le sună cunoscut numele acestei societăţi, reamintim faptul că firma s-a ocupat, în mai puţin de o lună, de reabilitarea Teatrului de Vară Soveja. Pentru aceste lucrări, SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, a alocat nu mai puţin de zece miliarde de lei vechi. De precizat că firma Mobitom este recunoscută pe plan local pentru colaborarea fructuoasă cu Primăria Municipiului Constanţa. Acţionarul societăţii este Gheorghe Oancea, apropiat al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, soţia acestuia din urmă fiind angajata lui. El patronează Mobitom alături de Valentin Ciuceanu şi Valentin Boroş. Facem precizarea că Oancea este şi patronul restaurantului On Plonge din Portul Tomis şi, prin fiii săi, al restaurantului din Ţara Piticilor. De adăugat că Oancea a scos bani frumoşi din Ţara Piticilor, având în vedere că Mobitom a efectuat lucrări importante pentru acest parc realizat de primărie. De asemenea, societatea a executat pe bani grei copii la scară mai mică ale Ţării Piticilor în mai multe cartiere ale Constanţei. Oancea este acţionar şi în firma Five Holding, care administrează magazinul Brick, al cărui nume este asociat cu cel al primarului Radu Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii