Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor vrea sa delimiteze plajele fara salvamari

ro

12 Aug, 2009 02:21 956 Marime text

Impresionat de accidentul care s-a produs week-end-ul trecut, la Eforie, în urma căruia doi copii au murit înecaţi, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a declarat că eforturile pentru crearea unui serviciu complex pentru siguranţa maximă a turiştilor pe litoral nu a fost suficient.

„Anul acesta a fost primul an când CJC şi-a asumat un rol de coordonare cu toate instituţiile statului care au atribuţii în ceea ce priveşte salvarea turiştilor de la înec şi cu toate primăriile care au plajă. Am văzut însă că protocolul încheiat, dotările pe care le-am făcut, pregătirea salvamarilor cu Asociaţia Naţională a Scafandrilor şi Salvamarilor din România nu sunt suficiente. Mai trebuie să facem ceva, nu e suficient, trebuie să modificăm legislaţia", a evidenţiat, dezamăgit, preşedintele CJC.

Supărat că incidentul i-a stricat planurile minuţioase pe care le-a făcut pentru ca sezonul estival 2009 să se încheie în termeni laudativi, Nicuşor Constantinescu a declarat că se vede obligat să propună modificarea legislaţiei. „Mă gândesc să punem garduri care să delimiteze plajele cu salvamari şi cele fără pentru a-i avertiza pe turişti", a susţinut Nicuşor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii