Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitroi catre Petro (GNM) „Sa-i fie rusine!"

ro

17 Aug, 2009 02:04 2174 Marime text

garda_de_mediu_vasile_petro_01.jpg„Putea să-mi dea un avertisment. Am să tranşez eu problema, nu-l las", a susţinut primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, după ce şeful GNM, Vasile Petro, i-a aplicat o sancţiune de 60 de milioane de lei vechi.

În şedinţa de vineri a Biroului Permanent Judeţean al PD-L Constanţa, Florin Mitroi l-a reclamat pe şeful Gărzii de Mediu, Vasile Petro, pentru că i-ar fi aplicat sancţiuni mai mari decât ar prevede lege în chestiunea legată de închiderea gropilor de gunoi. „L-am invitat pe şeful GNM la următoarea şedinţă a BPJ de săptămâna viitoare, pentru a-şi susţine punctul de vedere şi a soluţiona divergenţele create. Este normal să discutăm situaţia cu Petro", a susţinut Mircea Banias, şeful organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, întrebat dacă cel reclamat va fi schimbat din funcţie pentru presupusa nerespectare a legislaţiei în vigoare.

Potrivit celor susţinute de Banias, nu se poate lua nicio decizie până când nu se va discuta clar care a fost  conjunctura care ar fi dus la crearea problemei. În argumentarea cauzei sale, vineri, primarul Florin Mitroi ar fi susţinut că amenzile aplicate primăriei pe care o conduce sunt prea mari comparativ cu alte sancţiuni asemănătoare, aplicate altor primării pentru aceeaşi problemă. „Nu pot să dau niciun verdict, nu am cum să spun există posibilitatea schimbării lui (n.r. Petro) din funcţie pentru nerespectarea legii. Eu voi cere să se respecte legea, indiferent de natura relaţiilor personale. Eu, personal, nu voi cere niciodată niciunui coleg din conducerea partidului să comită ilegalităţi sau să ceară protejarea colegilor de partid", a evidenţiat Banias.

„Nu am bani să le închid pe amândouă"

De cealaltă parte, şeful GNM, Vasile Petro, nu avea cunoştinţe despre ceea ce reclamase colegul său de partid Mitroi. „Nu am fost acolo la şedinţă, deci nu pot face comentarii, mai ales că aş putea spune că este pentru prima dată când aud asta de la dumneavoastră. Eu am respectat doar legea în aplicarea sancţiunilor. Voi vedea ce voi face, o să merg să port o discuţie cu domnul Banias înainte să se convoace şedinţa BPJ", a declarat Petro. Potrivit celor susţinute de şeful GNM, în comuna Valu lui Traian există două gropi de gunoi care nu s-ar fi încadrat în directiva dată de Uniunea Europeană, aceea legată de închiderea lor până la 16 iulie.

În replică, primarul din Valu lui Traian susţine că sancţiunea nu trebuia aplicată sub nicio formă, argumentându-şi afirmaţia prin două teorii. Una dintre ele ar viza relaţia de colegialitate dintre cei doi, iar cealaltă bazată pe discriminarea care s-ar face între situaţia în care se află gropile de gunoi din Valu comparativ cu cele din alte comune. „Nu l-am văzut vreodată la partid să pună umărul la muncă în campanie. Eu nu am bani să le închid pe amândouă odată. Putea să-mi dea un avertisment înainte sau să îmi mai lase timp să rezolv şi problema celei de-a doua gropi", a susţinut Mitroi. Prima groapă de gunoi a fost acoperită de către cei de la Cardinal Motors, care a depozitat acolo pământul excavat, iar cea de-a doua va fi închisă imediat cum vor începe lucrările de construire a şoselei. „Eu nu o să-l las. Oricum am contestat amenda în instanţă. Problema am să o tranşez eu. Să-i fie ruşine!", a conchis Mitroi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii