Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Martin vor sa termine cu vanatoarea de permise auto (video)

ro

12 Apr, 2010 02:29 2805 Marime text
martin.jpg#Cei doi parlamentari constănţeni social-democraţi au iniţiat două proiecte legislative, unul pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar cel de-al doilea pentru completarea legii 95/2006, unde se introduce articolul referitor la înlocuirea anuală gratuită a protezelor de sân în cazul persoanelor care au suferit de cancer la sân

Prima dintre propuneri va fi înregistrată astăzi la Registratura Camerei Deputaţilor iar cea de-a doua se află deja pe masa de dezbatere a Senatului, pentru şedinţa de mâine. Aceasta a primit deja avizul negativ al Guvernului.

Deputatul PSD Eduard Martin şi senatorul PSD Alexandru Mazăre au adus ieri în prim-planul mass-media cele două proiecte pe care ei le consideră benefice, mai ales că ating două aspecte importante ale vieţii sociale.

 

În argumentarea adusă primului proiect de lege referitor la modificarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, se face referire la introducerea unui capitol privind mijloacele tehnice destinate măsurării vitezei de circulaţie a autovehiculelor. „Ideea reglementării acestui aspect mi-a venit în urma discuţiilor pe care le-am avut cu cetăţenii care reclamau faptul că acţiunea poliţiei cu radarele s-a transformat într-o vânătoare de carnete. Cei de la poliţie acţionează în baza unui plan dar efortul lor nu este cel prognozat", susţinea senatorul Mazăre.

Deputatul Eduard Martin susţine că, prin acest proiect, în cazul în care va primi aviz favorabil, vine în sprijinul autorităţilor locale dar şi a poliţiei locale pentru că astfel se va reglementa modul în care poate fi monitorizată circulaţia cu ajutorul radarelor. „Cu toate că poliţia s-a dotat cu radare performante şi scumpe, numărul persoanelor care anul trecut au murit pe şoselele ţării a crescut", a mai adăugat Martin. Modificările aduse propun ca aparatele să fie amplasate şi să funcţioneze numai în regim staţionar, prin dispozitive fixe, ori în regim staţionar sau de deplasare a autovehiculului pe care sunt instalate. Autorităţile locale au obligativitatea să indice amplasarea acestora prin marcaje care să fie dispuse înainte cu 50 de metri de raza de acţiune a dispozitivelor speciale. În plus, amplasarea radarelor trebuie să fie anunţată cu cinci zile înainte în Monitorul Oficial al României.

Una dintre diferenţele pe care aceste reglementări le vor aduce, vizează faptul ca dispozitivele să fie amplasate în zone aglomerate iar distanţa minimă între raza de măsurare a două dispozitive fixe să fie stabilită în funcţie de categoria de drum pe care este amplasată: pe autostrăzi - 20 de km, pe drumurile express sau naţionale europene - 15 km, pe celelalte categorii - 10km. Distanţele sunt estimate pentru măsurarea vitezei în afara localităţilor.

„Există posibilitatea ca proiectul să fie criticat la început dar se va dovedi că este unul bun", a precizat Martin.

„Autorităţile să nu mai privească operaţia ca una estetică"

Cât despre cea de-a doua propunere legislativă, aflată pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Senatului, chiar dacă a primit avizul negativ din partea Guvernului, senatorul Alexandru Mazăre speră că va veni în ajutorul femeilor care trec prin trauma cauzată de cancerul de sân. Astfel, se doreşte introducerea la articolul 218 a aliniatului care vizează introducerea în pachetul de servicii de bază a prevederii privind protezarea şi înlocuirea anuală a acesteia, în cazul unei masectomii unilaterale sau bilaterale, costul urmând să fie suportat de bugetul casei judeţene de pensii. Proiectul a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere anul trecut pe 27 octombrie. „Vrem să determinăm autorităţile să nu mai privească această operaţie ca una de ordin estetic. Am şi sprijinul colegilor din PSD dar şi a unora din PDL, sper să treacă. Cred că şi aceste proteze ar trebui incluse", a mai completat Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sica a lu* Orban 12 Apr, 2010 18:43 O sugestie pentru prolificii nostri parlamentari M&M.O lege care sa reglementeze influenta luminii lunii asupra ouatului gainilor,dar mare atentie la formularea articolelor,sa nu poata fi atacata cu exceptii de neconstitutionalitate.Succesuri ca si pina acum.