Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mahării CJC toleraţi, artiştii evacuaţi Boşii care ţin cu dinţii de chiriile sociale din blocul L4 (document)

ro

15 Jan, 2011 00:00 4274 Marime text
2_blocul_l4_-_bloc_l4.jpgVestitul bloc L4 din aleea Magnoliei este în continuare reşedinţa multor boşi din Consiliul Judeţean Constanţa.

Din 2008, anul în care începeam relatările despre garsonierele de serviciu ale CJC şi despre ocupanţii lor, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Locuinţele de serviciu cu chirii sociale sunt ocupate în continuare în principal de şefii din instituţia judeţeană sau de către cei care au pile. Pentru că trebuie să ai într-adevăr pile pentru obţinerea unei garsoniere spaţioase, cu toate dotările necesare, pe care să plăteşti o sumă modică, de aproximativ 100 de lei lunar. Nu mai vorbim de faptul că zona este una centrală, iar chiria unei garsoniere de confort echivalent costă pe piaţa imobiliară şi de şapte ori mai mult. Relatam în ediţii anterioare că locatarii garsonierelor CJC din blocul L4 nu se numără printre cei de compătimit, având în declaraţiile lor de avere şi de interese case prin alte localităţi, economii substanţiale şi firme.
În cele ce urmează, vi-i vom prezenta pe directorii din CJC care nu se gândesc să stingă lumina în blocul L4 şi să lase locul altor colegi mai nevoiaşi. blocul_L4_-_lista_intretinere.jpg

Patronul Zgabercea stă la pomana CJC

Cristian Zgabercea este unul dintre cei mai cu notorietate boşi din CJC care locuiesc la L4. Deşi potrivit declaraţiei de avere pe 2010 ocupă funcţia de referent în cadrul CJC, cunoscătorii ştiu că, de fapt, Zgabercea este mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu în materie de festivaluri şi alte evenimente şi omul care conduce din umbră Direcţia Coordonare Instituţii Subordonate a cărei şefă este, pe hârtie, Carmen Vasile. Aşa cum arătam într-o ediţie anterioară, Cristian Bogdan Zgabercea patronează, alături de soţii Cristian şi Daniela Lulache, firma Vlasercris Company SRL, în Anna Comrom SRL fiind partener doar cu Cristian Lulache, soţul fostei şefe a Fondului Proprietatea, cea care a uimit o ţară întreagă după ce s-a aflat că încasa, în acea calitate, un salariu lunar de 13.000 de euro. Angajatul CJC mai este asociat şi în Marinetechnology SRL şi Iz Studio SRL, aflate în lichidare. Cu toate că este patron, şi şi-a permis să împrumute cu cinci miliarde de lei vechi echipa CS Volei 2004 Tomis Constanţa, al cărui preşedinte este, Zgabercea nu-şi permite să plătească o chirie decentă în altă parte, preferând să stea cu mâna-ntinsă la CJC.

Dragomir n-a reuşit să-şi ia locuinţă?!

Elena Dragomir este un alt locatar sonor al garsonierelor CJC. Daniela Elena Dragomir este democrat-liberala despre care relatam că a îndeplinit funcţia de director al Direcţiei de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Constanţa, iar apoi pe cea de consilier juridic al Oil Terminal. În 2008, aceasta ne-a declarat că nu stă în permanenţă la L4, ci dă din când în când pe acolo, şi că încerca să-şi cumpere o locuinţă. Ce să credem? Că nu a reuşit?
Getuţa Tănasă este un alt nume cu rezonanţă despre care am mai relatat în acest context. Se pare că şi şefa serviciului din cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice se ţine bine pe poziţii, în blocul de pe Magnoliei, şi asta deşi are un salariu destul de consistent - 61.505 lei anual - încât să-i asigure independenţa de CJC din acest punct de vedere. O altă şefă de serviciu din CJC care locuieşte la L4 este şi Elena Vornicu, şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, însă aceasta nu are un salariu ce se poate compara cu al Getuţei Tănasă, având un venit anual de 26.511 lei.

Şi fratele afaceristului Colţan a stat la L4

De precizat că pe lista de întreţinere de la garsonierele CJC de la L4 s-au aflat în trecut şi alte nume de directori. O parte dintre aceştia au înţeles că garsonierele de serviciu la preţuri sociale pot fi o soluţie de moment, un sprijin la nevoie, însă şi-au luat la un moment dat viaţa în propriile mâini. Cei de mai sus, se pare că nu au ajuns încă la vârsta maturităţii sau la momentul în care trebuie să te desparţi de "cuibul părintesc" pentru a-ţi începe călătoria iniţiatică spre a sta într-o zi pe propriile picioare.
Într-una dintre garsonierele din L4 a locuit şi Niculae Colţan, venit de la Bucureşti pentru o carieră meteorică în slujba şefului CJC Nicuşor Constantinescu. Acesta este nimeni altul decât fratele afaceristului Ion Colţan, patronul firmei care deţine SC Expertissa SRL Constanţa, care a furnizat către CJC echipamente IT - tehnică de calcul şi echipamente periferice - în valoare de milioane de euro, pentru dotarea unităţilor de învăţământ din judeţ.

Artiştii vor fi evacuaţi

În câteva garsoniere din blocul L4 locuiesc încă şi câteva familii de artişti angajaţi ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski". Ca urmare a preluării instituţiei de către Ministerul Culturii, artiştii vor fi nevoiţi să evacueze garsonierele luna viitoare, ca o consecinţă a hotărârii iniţiate de şeful CJC care prevede redistribuirea locuinţelor către celelalte instituţii de cultură şi către celebrele fundaţii subordonate CJC, care se hrănesc din banii judeţului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii