Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liliana Minca vrea parlamentar

ro

15 Jan, 2010 02:19 2282 Marime text

ipj.jpgSe pare că şi Ion Mincă ar fi dispus să renunţe la şefia PC Constanţa în favoarea unui aspirant mai tânăr la fotoliul de şef al filialei locale care să aibă însă capacităţi reale de lider

După cum ne-a declarat soţul său, actualul primar interimar al Mangaliei şi liderul organizaţiei judeţene a Partidului Conservator, Ion Mincă, există posibilitatea ca Liliana Mincă să candideze pe colegiul care ar putea fi lăsat liber de actualul şef de partid, Daniela Popa.

La fel ca şi în celelalte partide din prim-planul politicii autohtone, anul 2010 debutează în forţă cu alegeri în partid, la nivel central, dar şi la fiecare nivel de organizaţie judeţeană de partid. Chiar dacă dezbaterile pe tema legii bugetului de stat pe 2010 le dau bătăi de cap aleşilor Parlamentului, aceştia găsesc şi resursa de timp necesară punerii la punct a calendarului alegerilor.

Şi la PC se pare că la sfârşitul lunii februarie se va alege un nou preşedinte şi o altă structură de conducere în congresul care ar putea avea loc. Până atunci însă, conservatorii din toată ţara se vor reuni pe 23 ianuarie la Braşov la Consiliul Naţional al partidului unde vor stabili toate detaliile.

În urma Consiliul Naţional al partidului se vor alege vicepreşedinţi, membri ai Comisiei de etică, ai Comisiei de litigii şi pentru toate structurile de conducere ale partidului. Cât priveşte structura de la Constanţa, liderul Ion Mincă, actualul preşedinte al PC Constanţa ne-a declarat că el este dispus să renunţe la funcţia pe care o deţine la acest moment dacă va reuşi să găsească un conservator mai tânăr pe mâna căruia să lase conducerea filialei locale a partidului. „Eu nu ţin cu dinţii de scaun, dacă găsim unul mai bun îl las pe el în locul meu chiar dacă eu am să fiu în continuare primarul Mangaliei sau nu", a mai completat Mincă. De asemenea, acesta a completat că nu este interesat de nicio funcţie la nivel central.

Şi Liliana Mincă, vicepreşedinte în partid are planuri mari în ceea ce priveşte viitorul său în politică. Şi se pare că are noroc în această perioadă, cu atât mai mult cu cât contextul actual îi prieşte. Daniela Popa, actual vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ar putea lăsa locul liber în Parlament dacă va ocupa postul rămas vacant la Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor. În acest caz, Popa va fi aleasă pentru această funcţie fiind nevoită să renunţe la calitatea de om politic şi cea de parlamentar al Alianţei PSD+PC. „Nu ştiu încă sigur dar am auzit că dacă se retrage Daniela, Liliana va participa la alegerile pentru Parlament din colegiul uninominal nr.19, Bucureşti".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • neicanimeni 18 Jan, 2010 18:58 Cetateni din colegiul 19,votati-o pe doamna Minca;daca nu a fost destul circ in Parlament ,de aici in colo va fi;este nevoie de ea acolo sa tipe si sa injure asa cum facea in sedintele de la loterie