Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liliana Minca are sanse sa castige colegiul vacantat de Popa

ro

25 Jan, 2010 03:01 1527 Marime text
pclilianaminca1_.jpgCel puţin aşa susţine soţul său, Ion Mincă, fost primar interimar al Mangaliei şi liderul organizaţiei judeţene a PC care a participat sâmbătă la reuniunea de la Braşov.

Conservatorii şi-au stabilit sâmbătă calendarul schimbărilor din acest an: liderii organizaţiilor s-au pronunţat pentru ruperea Alianţei cu PSD, schimbarea statutului şi a conducerii centrale sau şi a celor teritoriale, plus desemnarea unui conservator care o va înlocui pe Daniela Popa în Colegiul 19 din capitală.
După cum ne-a declarat liderul organizaţiei judeţene a PC Constanţa, Ion Mincă, până pe 28 ianuarie, data la care s-a stabilit să aibă loc congresul partidului, trebuie să se hotărască care sunt propunerile pentru acest colegiu: „Este vehiculat numele Lilianei - care şi are mari şanse de a câştiga fotoliul în Parlament, dar şi alte două nume. Problema este că ea nu prea este încântată de asta, dar o să vedem până la urmă ce va fi". De altfel, chiar Liliana Mincă, fosta şefă a Loteriei Române, susţinea în urmă cu o săptămână, că nu se gândeşte la a o eventuală candidatură: „În viaţă ne propunem un anumit targhet. La o anumită vârstă, când o să vreau să mă retrag din funcţiile de execuţie, am să vreau să intru, probabil, şi în Parlament".
Cât despre problema ruperii alianţei cu PSD, propunere asupra căreia încă nu s-a stabilit nimic, Mincă a susţinut că ar fi o măsură foarte bună dat fiind că alianţa cu social-democraţii a fost mereu una „păguboasă": „Eu mereu am susţinut că sunt împotriva alianţei, că niciodată pe plan local nu a mers. Mai ales că preşedintele partidului le-a pus la dispoziţie, vreme de doi ani şi jumătate televiziunile. Doar un lider, cred că cel de la Gorj, a propus că ar fi bine să ne unim cu PSD-ul. Bineînţeles, a fost huiduit".
Pe lista celor mai importante modificări, pe lângă discutarea strategiei partidului pentru alegerile locale din 2012, modificarea statutului partidului, a fost şi cea referitoare la legiferarea înfiinţării unui aşa-zis „guvern din umbră".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii