Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii lanseaza succesorul lui Mazare

ro

08 Feb, 2010 03:57 1811 Marime text
desc_1.jpgDupă cum se anticipa, alegerile interne, în teritoriu, în cadrul organizaţiei judeţene PNL Constanţa vor demara după congres.

Confirmarea a venit ieri, din partea preşedintelui filialei, deputatul Gheorghe Dragomir, care a precizat că, în Delegaţia Permanentă Judeţeană de sâmbătă, s-a stabilit şi aprobat graficul derulării alegerilor interne.

„Săptămâna următoare congresului vor începe alegerile interne", a precizat liderul PNL. Acesta a adăugat că penultima Adunare generală va fi cea din filiala municipală Constanţa, programată pentru 12 iunie, şi care va fi precedată de alegeri în organizaţiile de cartier. Reamintim că, la ora actuală, organizaţia municipală este coordonată de o structură interimară, iar succesorii acesteia vor avea o misiune dificilă: identificarea candidatului capabil să preia frâiele Primăriei Constanţa, precum şi obţinerea a cât mai multe mandate de consilieri locali.

Referitor la desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Constanţa, Gheorghe Dragomir a ţinut să facă două precizări. În primul rând, el a recunoscut că Radu Tudor nu va fi omul susţinut de liberali în lupta pentru cucerirea Primăriei Constanţa, deşi s-a numărat printre persoanele cu care s-a discutat în sensul de a afla dacă ar fi sau nu interesat de un astfel de proiect. Chiar şi aşa, liberalii nu dezarmează şi sunt convinşi că vor găsi persoana potrivită şi... relativ repede. „Până în vară vrem să identificăm pe cel ce va candida pentru Primăria Constanţa. De altfel, la Adunarea Municipală a organizaţiei Constanţa am dori să facem şi lansarea sa, oficială", a afirmat Gheorghe Dragomir.

Dragomir şi Stan, contra-candidaţi la şefia PNL

Data la care va avea loc Conferinţa Judeţeană de alegeri a PNL Constanţa va fi stabilită de Delegaţia Permanentă Naţională a partidului şi va reprezenta finalul perioadei electorale interne la mal de mare. „Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare într-una din zilele cuprinse în intervalul 19 - 22 iunie. Ne dorim ca alegerile de aici să nu se suprapună cu un eveniment similar din alt judeţ întrucât vrem să invităm preşedintele PNL şi alţi lideri centrali ai partidului", a declarat Gheorghe Dragomir.

Referitor la candidaturi, cel puţin până la ora actuală, doar doi liberali şi-au exprimat disponibilitatea de a candida pentru funcţia de preşedinte: actualul lider, Gheorghe Dragomir, şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL Constanţa, primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan.

În funcţie de modificările statutare ce se vor adopta la Congresul PNL, rămâne de văzut ce candidaturi vor mai apărea şi ce funcţii vor fi „luate cu asalt" de liberalii dornici să participe la conducerea organizaţiei judeţene PNL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii