Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examen pentru pastrarea postului la CJC si primarie

ro

19 Jul, 2010 00:35 1565 Marime text
cap_4.jpgLa o zi după ce conducerea CJC a anunţat disponibilizările masive care se vor face în instituţia pe care o conduce, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa apărea un anunţ prin care se aduce la cunoştinţă că pe 22 şi 23 iulie toţi funcţionarii publici vor trebui să susţină o reexaminare pentru a-şi menţine postul

Gabriela Popescu, şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Constanţa, ne-a declarat că şi autorităţile locale vor organiza o reexaminare a angajaţilor pentru posturile care nu se vor desfiinţa.

reexaminare_cjc2.jpgRestructurările care urmează să se facă în perioada următoare în administraţia locală şi judeţeană i-au pus pe jar pe toţi funcţionarii care se vedeau ieşind la pensie din instituţiile statului. Planurile le-au fost date peste cap după ce Guvernul a dat ordonanţa nr. 63/2010 prin care autorităţile trebuie să renunţe la un important număr de angajaţi. Anunţul a căzut ca un trăsnet asupra angajaţilor din primării şi Consiliul Judeţean care, după ce s-au văzut cu salariile tăiate încă de la începutul anului, acum sunt nevoiţi să-şi părăsească şi locul de muncă, definitiv.

Numai că modalitatea prin care urmează să se facă restructurările a fost pentru mulţi o enigmă. Cel puţin pentru cei din exterior. Asta până în urmă cu câteva zile, când pe site-ul CJC-ului, la rubrica anunţuri, era postată o informare potrivit căreia pe 22 şi 23 iulie, angajaţii din CJC urmează să susţină un concurs pentru a-şi menţine postul pe care îl ocupă în prezent. Aşa cum arată anunţul, invocând dispoziţia nr.513/16.07.2010 a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanta, în această perioadă se va organiza examinarea cunoştinţelor profesionale ale salariaţilor din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Constanţa. În anunţ este specificat faptul că înscrierea este obligatorie pentru toţi salariaţii aparatului de specialitate, aceştia având posibilitatea înscrierii pentru un singur post, conform cererii de înscriere. Toate detaliile referitoare la concurs pentru fiecare direcţie în parte (stat de funcţii, condiţiile specifice, bibliografii, calendar, cerere de înscriere) pot fi accesate doar de fiecare angajat în parte, cu user-ul şi parola proprie.

Înregistrarea cererii se face numai la Serviciul Resurse Umane din cadrul CJC, conform calendarului stabilit, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 9.00 - 13.00.

Am încercat să-l contactăm şi pe purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, pentru a ne explica cum se va ţine acest concurs, dar acesta nu a fost de găsit, cu atât mai mult cu cât era şi duminică, zi nelucrătoare pentru unii.

Şi la primărie aceeaşi poveste

Şi funcţionarii din primărie se pare că vor avea parte de acelaşi tratament, chiar dacă din cadrul instituţiei locale nu vor pleca atât de mulţi angajaţi, cum se va întâmpla în Consiliul Judeţean Constanţa. Aşa cum ne-a declarat Gabriela Popescu, şefa Serviciului Resurse Umane din cadrul primăriei, pe care am găsit-o în cadrul instituţiei şi ieri la prânz, şi la primărie urmează a se stabili o modalitate de reexaminare a angajaţilor pentru posturile care nu se vor desfiinţa. „Toţi angajaţii vor susţine un concurs. În funcţie de notele pe care le vor obţine se vor ocupa posturile rămase, iar după ce se vor termina locurile ceilalţi rămaşi vor trebui să părăsească instituţia", a explicat şefa de la Resurse Umane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii