Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea a aprobat normele pentru autorizarea plajelor in scop turistic

ro

15 Apr, 2010 03:01 1784 Marime text
cap_2.jpgOrdinul pentru aprobarea normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic a fost publicat ieri în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 236/14.04.2010 şi a fost semnat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Odată cu intrarea în vigoare a acestuia, ordinul ministrului turismului nr. 485/2009 publicat în M.O. nr. 393/10.06.2009, se abrogă.

plaje_-_elena_udrea.jpgActul nou adoptat reglementează criteriile de autorizare a plajelor utilizate în scop turistic dar şi modul de acordare şi retragere a autorizaţiei turistice pentru plajă. Este precizat faptul că utilizarea plajelor în scop turistic se face de către operatorii economici care au încheiat un contract de închiriere cu Administraţia Naţională „Apele Române". Utilizatorul de plajă are obligaţia să solicite autorizaţia turistică cu cel puţin 30 de zile înaintea începerii activităţii, este emisă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi este valabilă pentru perioada sezonului estival respectiv.

Autorizaţia turistică pentru plajă se poate retrage doar de către personalul cu atribuţii de control din cadrul Direcţiei Generale Control şi Autorizare pentru Turism din minister, în cazul în care mai multe prevederi ale ordinului în cauză sunt încălcate: dacă suprafaţa de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor depăşeşte maxim 70% din suprafaţa totală închiriată şi dacă zona destinată plajei se suprapune cu zona destinată amplasării şezlongurilor.

Printre prevederile ordinului, în anexa 4, sunt specificate criteriile obligatorii pe care operatorul de plajă trebuie să le respecte dacă vrea să obţină autorizaţia turistică: nisipul nu trebuie să conţină corpuri periculoase, zona de îmbăiere nu trebuie să prezinte vegetaţie acvatică sau alte corpuri plutitoare, suprafaţa minimă de plajă, în zona şezlongurilor, trebuie să fie de cinci metri pătraţi, iar în zona de plajă pe nisip, de 3,25 metri pătraţi. De asemenea, plaja trebuie să fie dotată cu echipare sanitară, cabine pentru schimbat vestimentaţia, sistem de semnalizare a condiţiilor de îmbăiere, pubele cu capac pentru colectarea deşeurilor, panouri cu instrucţiuni de utilizare a plajelor, a zonei de îmbăiere. Zona de îmbăiere trebuie să fie marcată, iar şezlongurile trebuie să fie dotate cu prosoape, saltele, umbrele şi suport fix.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii