Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Dragomir, la mana politistului Dinica

ro

20 Jul, 2009 00:31 2411 Marime text
cap_2.jpgÎn urmă cu o săptămână, din paginile cotidianului nostru puteaţi afla că averea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Cristinel Dragomir, era luată în vizor de cei de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI). 

Averea vicepreşedintelui CJC şi secretar executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, va fi luată la puricat de inspectorul de integritate din cadrul ANI, Romică Dinică. Comparând ultimele declaraţii de avere postate de cei doi pe site-urile instituţiilor în cadrul cărora activează, am putea afirma că bunăstarea acestora diferă net. Unica asemănare constă în faptul că atât Dragomir, cât şi Dinică au câte un teren extravilan la ţară (n.r. Dragomir - la Valu lui Traian, iar celălalt - în comuna Ulmi din judeţul Giurgiu), pe care au preferat să-l „împartă" cu soţiile, numai că terenul inspectorului ANI este ceva mai mare decât cel al vicelui CJC. Mai mult, Romică Dinică a avut şi şansa de a moşteni, în anul 2008, un teren agricol de 20.000 mp în aceeaşi comună.

Trecând la capitolul clădiri, constatăm că inspectorul de integritate îl depăşeşte net pe liderul PSD constănţean. În timp ce familia Dinică se poate lăuda cu un apartament în Bucureşti, o casă de vacanţă în comuna Ulmi, judeţul Giurgiu, şi o viitoare casă de locuit (n.r. aflată în construcţie, în aceeaşi localitate), familia Dragomir n-are decât un apartament în Constanţa.

Continuând „cercetarea", am descoperit că inspectorul ANI a vrut să ajute industria auto autohtonă cumpărându-şi două Dacii - o Solenza, fabricată în 2003, şi un Logan, fabricat doi ani mai târziu. De partea cealaltă, Cristinel Dragomir a preferat să achiziţioneze, în leasing, un Peugeot 307, an de fabricaţie 2005, şi o Toyota Land Cruiser, fabricată anul trecut.

As în conturi şi datorii

La capitolul „active financiare", Cristinel Dragomir îi dă clasă inspectorului de integritate, întrucât deţine nu mai puţin de şase conturi bancare (n.r. unul pe numele soţiei) în lei sau euro, iar Dinică niciunul.

Şi în privinţa datoriilor, social-democratul constănţean l-a depăşit pe inspectorul de integritate. Vicepreşedintele CJC are două credite însumând peste 78.000 de euro, la care mai are de plătit, iar Romică Dinică are o descoperire de card de 22.000 lei şi un credit de 6.000 euro, pe care va trebui să-l achite anul viitor.

De unde provine Dinică

Inspectorul de integritate Romică Dinică se pare că a fost angajat la Agenţia Naţională de Integritate la începutul acestui an, în decembrie anul trecut susţinând proba scrisă de admitere, după ce trecuse cu brio selecţia dosarelor de candidatură. Se pare că Dinică a ales să-şi continue activitatea după ce a fost ofiţer de poliţie la Secţia 6 a DGPMB şi a ieşit la pensie. Din declaraţia sa de avere din iunie 2009 reiese că este beneficiar al unei pensii MAI de 3.267 lei şi, înainte, a încasat un venit total de 55.101 lei ca ofiţer de poliţie.

Aşadar, o ultimă comparaţie între cei doi - vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, şi inspectorul de integritate, Romică Dinică -, în ceea ce priveşte veniturile obţinute, este tot în avantajul liderului PSD Constanţa. Pe lângă salariu, indemnizaţie, onorariul de avocat al soţiei şi dividende, lui Dragomir i-a surâs norocul şi la pariurile sportive şi loto, de unde a încasat o sumă frumuşică. De partea cealaltă, veniturile familiei Dinică sunt completate de salariul de învăţătoare al soţiei şi o bursă de merit obţinută de fiul său, Silviu, student la Facultatea de Teologie.

Indiferent de situaţia financiară a celor doi, rămâne de văzut cine va câştiga „confruntarea" în ceea ce priveşte corectitudinea declaraţiilor de avere pe care au dat cu subsemnatul.

{mos_ri:Cristinel Dragomir}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii