Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controverse peste controverse Oceanic Club are o altă opinie despre vederile salvatoare de mediu (document)

ro

17 Nov, 2010 02:25 1676 Marime text
cap_6.jpgDupă ce în materialul de ieri, „Oceanic Club salvează mediul cu evaziune fiscală?!", publicam mai multe opinii cu privire la cărţile poştale ale celor de la Oceanic Club, vândute într-un hipermarket din Constanţa fără bon sau chitanţă fiscală, conducerea asociaţiei a transmis un drept la replică

Oceanic Club a postat pe site-ul propriu acest drept la replică, dar şi chitanţa care atestă că cele 1.000 de vederi poştale au fost vândute către Corpul Voluntarilor Gărzii de Mediu pe 12 noiembrie a.c., contra sumei de 1.000 de lei.

Redăm integral textul dreptului la replică:
„Echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club a aflat cu stupoare în cursul zilei de astăzi de faptul că suntem acuzaţi, de către cotidianul local Ziua de Constanţa, de evaziune fiscală. Se afirmă în articolul „Oceanic Club salvează mediul cu evaziune fiscală?!" că asociaţia noastră nu a înregistrat veniturile realizate din vânzarea de cărţi poştale în urma unui eveniment care s-ar fi derulat într-un hypermarket din Constanţa, la sfârşitul de săptămâna 13 - 14 noiembrie 2010. În primul rând, trebuie să precizăm că la evenimentul la care se face referire NU au fost prezenţi reprezentanţii Oceanic Club şi evenimentul NU a fost organizat de asociaţia noastră. În al doilea rând, ataşăm chitanţa prin care dovedim că în data de 12 noiembrie 2010 am înregistrat prin chitanţa fiscală încasarea de la Corpul Voluntarilor Gărzii de Mediu din Constanţa a sumei de 1.000 RON (una mie lei) contravaloarea a 1.000 (una mie) cărţi poştale realizate de asociaţia noastră. Solicităm public dezminţirea afirmaţiei conform căreia asociaţia noastră ar fi vinovată de evaziune fiscală, însoţită de publicarea faximilului chitanţei, în termen de 48 de ore de la data prezentului comunicat de către cotidianul menţionat. În caz contrar, vom fi nevoiţi să apelăm la Justiţie".

Vederile vândute au sigla Oceanic Club

Contactat telefonic, Răzvan Popescu-Mirceni, liderul ONG Oceanic Club, cel care semnează comunicatul, ne-a transmis că responsabilitatea în ceea ce priveşte eliberarea sau nu a unui bon fiscal pentru vederile poştale pe care le vând aceşti voluntari nu mai este a ONG-ului condus de el, atâta timp cât chitanţa ataşată dovedeşte că s-a efectuat o tranzacţie. Popescu-Mirceni a încercat să ne convingă de faptul că pentru această acţiune de salvare a mediului au fost tipărite în total 2.500 de astfel de vederi încă din 2007. Din vânzarea cărora, desigur, s-ar fi strâns 2.500 de lei.

Menţionăm că în materialul publicat ieri, Liana Naum, preşedintele acestor voluntari, preciza că cei de la Garda de Mediu îi sprijină pe reprezentanţii Oceanic Club şi că, de fapt, şeful de la Oceanic Club le-a dat în vară nişte vederi pe care la acel moment nu ar fi avut timp să le vândă. „Din banii strânşi vor să-şi recupereze nişte bani. Până acum, s-a strâns o sumă mică. Aproximativ o sută şi ceva de lei pe care trebuie să li-i dăm. Noi nu putem primi donaţii sau sponsorizări. Noi nu am vrut decât să ne ţinem de cuvânt", susţinea Liana Naum în urmă cu două zile.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii