Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii judeteni PD-L au initiat sase proiecte

ro

14 Sep, 2009 01:26 1267 Marime text

cjc_proiecte_biserica_adormirea_maicii_domnului.jpgConsilierul judeţean PD-L Mihai Petre a anunţat ieri, că a iniţiat nu mai puţin de şase proiecte de hotărâre pentru proxima şedinţă a Consiliului Judeţean Constanţa.

El şi-a exprimat speranţă că acestea vor fi incluse pe ordinea de zi, făcând referire la faptul că alte iniţiative nu i-au fost luate în calcul.

Două din cele şase proiecte pe care le-a iniţiat fac referire la o personalitate a peisajului sportiv constănţean, şi anume, la regretatul antrenor de rugby Mihai Naca.

Petre a precizat că, alături de colegul Florin Constantin, va propune ca stadionul de pe strada Primăverii să poarte numele acestuia. De asemenea, cei doi aleşi judeţeni vor să se confecţioneze şi o plachetă comemorativă în memoria antrenorului.

Un al treilea proiect face referire la alocarea unei sume pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Internaţională a Mării Negre.

Altă iniţiativă prevede alocarea a 10.000 de lei pentru achiziţionarea de manuale Braille şi de hârtie de scris specială, pentru copiii nevăzători care vor începe şcoala.

Un alt proiect iniţiat de Mihai Petre se referă la reabilitarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului", situată în spatele magazinului Tomis, care a avut de suferit ca urmare a lucrărilor efectuate în apropiere. Consilierul a propus alocarea a 300 de milioane de lei vechi pentru întocmirea unei expertize tehnice pentru reabilitarea monumentului arhitectonic. Întrebat de ce consideră că pentru daunele provocate de un investitor privat trebuie alocate sume din bani publici, Mihai Petre a afirmat că cineva trebuie să facă ceva pentru monumentul de patrimoniu. Al şaselea proiect al său se referă la ridicarea unei statui a Regelui Carol I.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • moisoiu nepesedist iubitor de pedelisti 14 Sep, 2009 23:18 mihaita fa-te ca lucrezi. mai pune o placa, mai o statuie o sa ramai in amintirea contantenilor drept pierde vara perfect. fara servici, fara nici un rezultat in viata, fara sotie sau copil, dar cu placheta. felicitari.