Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs pe teme de legislatie rutiera, la Ovidiu

ro

15 Jul, 2009 02:33 2271 Marime text
centrul_cultural_ovidiu.jpgCopii din cinci zone ale ţării au venit zilele acestea la Ovidiu, pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Concursului interjudeţean „Educaţia rutieră - educaţie pentru viaţă". Evenimentul este organizat de Centrul Cultural, cu sprijinul primarului Dumitru Bocai şi al Consiliului Local Ovidiu. 

Potrivit profesorului de legislaţie rutieră Gheorghe Oprea, la concurs participă echipe formate din elevi ai claselor IV-VII. Delegaţiile din judeţele participante au fost reprezentate la concurs de următorii profesori de legislaţie rutieră: Andrei Liviu - Alba, Nelu Miel - Maramureş, Petre Şurubaru - Iaşi, Livia Petrea - Brăila, Mihai Moşneanu - Vaslui şi Gheorghe Oprea - Constanţa.

Cei 36 de concurenţi au avut de trecut patru probe: dirijarea pietonilor la trecere (etapă în premieră), probă de îndemânare cu bicicleta în poligonul cu obstacole, conducerea bicicletei în parcul-şcoală şi o probă teoretică ce a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări pe teme de legislaţie rutieră.

În această seară, începând cu ora 19.00, are loc festivitatea de premiere. Câştigătorii vor primi premii în bani şi cupe. Astfel, premiul I va fi răsplătit cu 300 lei, premiul II - cu 200 lei şi premiul III - cu 100 lei. Toţi copiii vor primi diplome de participare. Concursul, desfăşurat în poligonul special amenajat de lângă Centrul Cultural, s-a bucurat şi de sprijinul Poliţiei Locale Ovidiu. Oaspeţii au fost găzduiţi la o pensiune din apropierea oraşului, de cazarea şi masa lor ocupându-se Primăria şi Consiliul Local Ovidiu. Astăzi, în ultima zi a competiţiei, copiii vor merge într-o excursie în staţiuni. „Mulţumim organizatorilor pentru invitaţie. Aceasta este ultima verificare a copiilor înainte de faza naţională, care se va desfăşura pe 20 iulie, la Piatra Neamţ", a declarat reprezentantul echipei din Maramureş, Nelu Miel. Judeţul nostru va fi reprezentat la această competiţie de către o echipă de copii de la Şcoala nr. 16 din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii