Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC da alti bani pentru reabilitarea monumentului Tropaeum Traiani

ro

17 Dec, 2009 01:50 1174 Marime text
tropaeum_traiani_05.jpgPe ordinea de zi a şedinţei de mâine, consilierii judeţeni trebuie să aprobe suplimentarea fondurilor alocate iniţial refacerii monumentului de la Adamclisi, Tropaeum Traiani, dar şi documentaţia tehnico-economică pentru proiectul în discuţie, aflat la faza PT, DDE.

După ce la sfârşitul lunii septembrie, societatea Structural ING a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei referitoare la elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie necesare reabilitării Monumentului triumfal Tropaeum Traiani, pentru 297.355 de lei, mâine, aleşii judeţeni supun aprobării suplimentarea acestei sume dar şi documentaţia tehnico-economică. Suma totală aprobată pentru finalizarea reabilitării monumentului, depus la finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 5, este de 17.562.020 lei, fără TVA.

Potrivit datelor proiectului de hotărâre referitor la suplimentarea părţii alocate de autorităţile judeţene se datorează diferentelor dintre devizul general al studiului de fezabilitate şi devizul general al proiectului tehnic de execuţie, în acord cu cerinţele necesare asistenţei nerambursabile din POR 2007 - 2013.

Astfel, CJC-ul va asigura cheltuielile reprezentate de co-finanţarea solicitantului, de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile şi neeligibile, costurile conexe, ceea ce înseamnă 684.309,18 lei.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de mâine, se mai regăseşte şi proiectul care face referire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru faza PT şi DDE. Potrivit acestuia, durata de finalizare a lucrărilor este de 21 de luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii