Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru civic cu o fântână imensă în faţa primăriei Pe ce cheltuieşte Mariana Mircea la Cernavodă peste 3,6 milioane de lei?

ro

16 Jul, 2011 00:00 3813 Marime text

5-lucrari-centru_cernavoda.jpgUn proiect mai vechi al primarului din Cernavodă, Mariana Mircea, încă din campania electorală din 2008, pare să prindă contur abia acum.

Primăriţa vrea să dea nici mai mult, nici mai puţin de 3.623.192 de lei, fără TVA pentru reabilitarea centrului civic situat în zona primărie - stadionul din localitate şi străzile adiacente - George Coşbuc, Ovidiu, Mihai Eminescu, Crişan. O mulţime de bani daţi pentru un proiect care, pe aceste vremuri, nu este absolut necesar, în condiţiile în care locuitorii oraşului se confruntă acum, în plină vară, cu o altă problemă, lipsa apei calde. Cu atât mai mult cu cât toţi banii alocaţi proiectului sunt din bugetul local.

Data limită până la care se pot depune ofertele este 27 iulie, ora 10.00, şedinţa de deschidere a ofertelor având loc în aceeaşi zi, de la ora 14.00, la sediul primăriei. Agenţii economici care vor să participe la această licitaţie trebuie să fi avut o activitate intensă în domeniu. Una dintre cerinţele care se precizează în caietul de sarcini vizează prezentarea unei cifre medii de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 7.200.000 lei. Mai mult, acestea trebuie să prezinte contracte finalizate similare celui pe care vor să-l realizeze în valoare de 3.600.000 lei, pentru care trebuie să prezinte cu procese verbale de recepţie a lucrărilor însoţite de anexele acestora. De asemenea, firmele participante trebuie să achite o garanţie de participare de 70.000 lei. Potrivit datelor caietului de sarcini, lucrarea trebuie să se finalizeze în maximum 60 zile de la data semnării contractului. Pentru lucrările care se vor executa în acest an, autoritatea contractantă se angajează să plătească anul acesta 1.970.000 lei, fără TVA, din valoarea totală, restul urmând a fi predaţi în 2012.

Se închide circulaţia rutieră în zona lucrărilor

În ceea ce priveşte lucrările care se vor derula în cadrul acestui proiect, de pe lista lucrărilor apar activităţi privind decaparea întregii zone şi obţinerea unui amplasament continuu din punct de vedere al cotelor de nivel prin desfiinţarea bordurilor dintre zonele de trotuar si cele rutiere, montarea de pavele pietonale si auto, montarea de mobilier urban, refacerea instalaţiei de iluminat stradal şi amplasarea a trei fântâni arteziene. În plus, aviz conducătorilor auto care până acum circulau în această zonă, de la începerea lucrărilor aceştia nu vor mai avea acces în zonă, circulaţia urmând a fi preluată de străzile paralele cu axul primărie - stadion. Mobilierul urban propus pentru dotarea pietonalului este compus din bănci de exterior cu şi fără spătar, jardiniere, coşuri stradale, stâlpi de iluminat cu unul şi două braţe, stâlpi de restricţionare a accesului auto precum şi grătare din otel pentru copaci, respectiv scurgerea apei pluviale. În proiect sunt incluse şi realizarea a trei fântâni arteziene, dintre care una de mari dimensiuni, de 14 x 14 m care va fi amplasată în faţa primăriei, cu jocuri de lumini fiind concepută a fi controlată de trei melodii. Celelalte două fântâni vor fi amplasate la mijlocul, respectiv capătul pietonalului şi vor avea dimensiunile de 8.6 x 2.2 m. Suprafaţa totală a centrului civic care se va amenaja este de 11.000 de metri pătraţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • delia 16 Jul, 2011 09:56 Si spune ca nu are bani sa plateasca datoriile Dact, la SNN, ca sa dea apa calda...