Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce taxe vor modifica, joi, consilierii locali (document)

ro

27 Apr, 2010 03:41 1250 Marime text
În şedinţa din această lună, aleşii locali municipali îşi vor da acordul pentru modificarea HCLM nr. 467/2009 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru 2010.

Astfel, modificările care urmează să fie votate fac referire la taxa de rezervare a locului de parcare şi la cea pentru oficierea căsătoriei în alt loc decât la Starea Civilă. Pentru prima dintre taxele modificate, este specificat faptul că titularii locurilor de parcare care sunt înştiinţaţi în scris despre anularea rezervării deţinute, trebuie să-şi demonteze indicatorul în termen de cinci zile de la primirea adresei de anulare.

Cât despre cealaltă taxă, cea specială de oficiere a căsătoriei, aceasta reprezintă un venit cu destinaţie specială, care va fi folosit pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare a Serviciului de Stare Civilă, iar încasarea acesteia se va face într-un cont special deschis în afara bugetului local. Aceşti bani vor fi folosiţi la achiziţionarea de tehnici de calcul, echipamente birotică şi consumabile, iar sumele rămase neutilizate la sfârşitul anului, se vor folosi în anul următor, cu aceeaşi destinaţie. Astfel, doritorii vor trebui să achite 1.500 de lei pentru o astfel de cununie.

Şi taxa de cununie în zilele nelucrătoare scade. Dacă în 2009 aceasta ajungea la 62 de lei, în 2010 aceasta a fost stabilită la 59 de lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii