Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce parlamentar cheltuieste cel mai mult

ro

06 Jan, 2010 03:15 2014 Marime text
colaj.jpgDeputatul PSD Eduard Martin se află, în luna noiembrie, în fruntea topului celor mai cheltuitori parlamentari de la malul mării cu 23.650 lei folosiţi din visteria statului în vreme ce democrat-liberala Maria Stavrositu a beneficiat doar de 13.354 lei.

În clasamentul referitor la cheltuielile acestora pentru birourile parlamentare pe care le au în colegii, pe primul loc se află Matei Brătianu (PSD) iar pe ultimul, Mihai Lupu (PNL).

La un an de la câştigarea mandatelor de parlamentari, deputaţii Constanţei par să se fi conformat directivelor date de sus prin care cheltuielile trebuie să se reducă semnificativ dat fiind actualul context. Dacă în luna octombrie suma cea mai mare care a fost cheltuită de fiecare parlamentar în parte, cărora li se adaugă sumele folosite pentru birourile parlamentare, a fost de 24.501 lei, cheltuitorul fiind pesedistul Matei Brătianu, în noiembrie cel mai mult s-a cheltuit 23.650 lei.

Suma ar fi fost relativ mai mică dacă pesedistul Eduard Martin, împreună cu colega sa de partid, Cristina Dumitrache nu ar fi efectuat deplasări în străinătate, drumuri care au scos din visteria statului aproape 4.000 de lei. În topul cheltuitorilor Martin este urmat de pesedistul Matei Brătianu care a cheltuit 22.896 lei şi de pedelistul Constantin Chirilă cu 22.011 lei. La capătul clasamentului se află Maria Stavroistu care a folosit doar 13.354 lei din banii statului.

Cât priveşte banii pe care fiecare din cei 12 parlamentari în parte i-a cheltuit pentru birourile parlamentare din teritoriu, cel mai mult a cheltuit Matei Brătianu (PSD) şi cel mai puţin Mihai Lupu (PNL) - 10.031 lei.


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 06 Jan, 2010 08:59 Este normal ca tanarul,frumosul si inteligentul intelectual EDUARD sa cheltuiasca.Ce sunt banii lui? El nu stie ce inseamna banul muncit,deoarece a profitat de pe urma averii stranse de taticul lui,Martin,specialist in relatia dintre sula si prefectura si imbogatit prin evaziune fiscala si afaceri cu gunoaiele pesediste.Mos Martin si-a educat si format odrasla in a face bani fara munca. La ce si cui i-au folosit calatoriile "distinsului" parlamentar in strainatate?Judecand dupa rezultatele obtinute pana acum de PSD,la nimic.De pe urma unor politicieni si parlamentari ca Mazare Stefan si Alexandru,Cristina si Chirila partidele acestora nu se vor alege decat cu probleme si necazuri.De fapt nu sunt ei vinovati,ci alegatorii.Iar guvernul actual se pretinde reformator taind din pensii,in loc sa limiteze drastic cheltuielile celor care risipesc banii statului.Sa fie clar pentru toata lumea.Pana cand nu se va legifera verificarea averilor,confiscarea sau impozitarea cu 95% a celor care nu pot fi justificate prin venituri legale,nu se va realiza nimic in Romania.Nici reforme,nici justitie,nici libertate,nici egalitate.
  • mache 06 Jan, 2010 06:03 edy are de plimbat o muista prin tari straine.citi rid in spatele lui ca au fost pe unde iubeste el acum...
  • mache 06 Jan, 2010 05:58 otrava a facut bani destui din vinzarea posturilor de directori ,gen learciu...