Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Stan versus averea lui Mazare

ro

11 Jul, 2009 02:10 7929 Marime text
cap_2.jpgPrintr-o adresă oficială, semnată de directorul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Ilie Ene, şi de inspectorul de integritate Bogdan Stan, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, era informat că averea sa va fi luată la puricat. 

Sarcina de a verifica zestrea edilului Radu Mazăre a revenit inspectorului de integritate Bogdan Stan. Misiune dificilă, având în vedere persoana vizată, primarul Constanţei nefiind tipul de persoană care să tacă sau să se lase intimidat de vreo „imixtiune" în treburile-i personale.

Comparând declaraţiile de avere ale celor doi „protagonişti" ce vor „colabora" pentru o anumită perioadă, am descoperit puncte comune. Nici Mazăre, nici inspectorul ANI nu deţin terenuri sau imobile.

În schimb, dacă şeful administraţiei publice se putea mândri că este proprietarul unei şalupe cu motor pentru care şi-a achiziţionat şi remorcă, Bogdan Stan pare a fi adeptul mersului pe jos... sau ANI i-o fi pus la dispoziţie vreo maşină de serviciu, ceea ce l-a scăpat de-o cheltuială. Nici bijuteriile, obiectele de cult şi colecţiile de artă şi numismatică nu par să-i atragă prea mult pe Mazăre şi Stan, astfel încât să investească în ele.

inspectorul_ani_radu_mazare_masina_morgan.jpgParcurgând şi celelalte rubrici ale declaraţiilor de avere ale celor doi, postate pe site-urile instituţiilor în cadrul cărora activează, am remarcat şi diferenţe. Când vine vorba de conturi bancare, în timp ce primarul Constanţei are patru conturi în lei sau euro, plus o sumă importantă în euro... cash, inspectorul guvernamental ce îi va verifica averea n-a reuşit să pună un leu deoparte, pentru vremuri mai grele. Bogdan Stan pare să nu fie interesat nici de investiţii sau, poate, nu se pricepe, având în vedere că, în declaraţia sa de avere nu figurează niciun plasament sau vreo investiţie directă a cărei valoare să depăşească 5.000 euro sau vreun activ producător de venituri nete.

Şi la capitolul venituri, discrepanţele dintre Radu Mazăre şi inspectorul de integritate din cadrul ANI, Bogdan Stan, sunt foarte mari. Cel a cărui „zestre" a suscitat interesul celor din cadrul ANI are, pe lângă indemnizaţia de primar, şi o sumă frumuşică provenind din vânzarea unor acţiuni.

De partea cealaltă a baricadei, Bogdan Stan îşi asigură existenţa doar din venitul încasat de la Agenţia Naţională de Integritate.

In concluzie, săracul inspector de integritate Bogdan Stan va fi cel care va „umbla" după potenţialele „averi ascunse" ale primarului Radu Mazăre.

{mos_ri:Bogdan Stan,Mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion coman 11 Jul, 2009 11:11 tine-o tot asa domnule primar, mai dai in kilu meu pe astia care vb de averea dumneavoastra, ce vor ei ca primarul constantei sa fie vreo saracie?e normal sa aveti tot ce detineti in acest moment si sa mai aveti si blaturi!!!1mult succes in continuare