Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu „Romania are resursele necesare sa-si produca singura vaccinul impotriva gripei noi"

ro

03 Nov, 2009 07:28 981 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat ieri, la Bucureşti, că România are resursele necesare pentru imunizarea populaţiei împotriva gripei noi.

Afirmaţia preşedintelui a avenit ca reacţie la declaraţiile secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, care a spus că ţara noastră va importa dozele de vaccin necesar.

„Nu înţeleg de unde a apărut această idee cu importul de vaccin", a spus preşedintele Băsescu. Şeful statului a precizat că în momentul de faţă, România are la dispoziţie un milion de doze de vaccin împotriva gripei noi, produse de Institutul Cantacuzino. Traian Băsescu a subliniat faptul că România este una dintre cele opt ţări care îşi pot produce singure cantitatea necesară de vaccin. Preşedintele a adăugat că în zece zile Institutul Cantacuzino va produce încă un milion de doze de vaccin. „Singura problemă este legată de autorizarea utilizării vaccinului", a spus şeful statului, adăugând că s-au făcut toate testele necesare şi că, în şapte zile, se va rezolva şi această problemă. Traian Băsescu a precizat că, în zece zile va putea începe vaccinarea populaţiei. Preşedintele a ţinut să sublinieze că va fi mai redusă capacitatea de vaccinare, decât cea de producere, arătând astfel, că ţara noastră are resursele logistice şi de specialişti, de a produce cantitatea necesară de vaccin împotriva gripei noi. El a ţinut pe această cale, să-i felicite pe specialiştii de la Institutul Cantacuzino. Băsescu a adăugat că imediat ce România îşi va asigura necesarul de vaccin, va putea furniza vaccinul şi altor ţări dacă va fi nevoie. Totodată, şeful statului a făcut apel la calm şi la responsabilitate, atât din partea specialiştilor, cât şi a presei. „Să nu intrăm, din nou, în panică, aşa cum a fost în cazul gripei aviare", a spus preşedintele Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dana 03 Nov, 2009 14:15 este un mare PACALICI Basescu !
  • .denis 03 Nov, 2009 12:09 mi-se pare foarte ciudata declaratia lui basescu . mai mult de atat ea este in contradictie cu cea a secretarului de stat strinu-cercel , care aspus ca nu avem vaccin . eu ca om ce sa inteleg ? tind sa nu il cred pe basescu care nu este la prima minciuna . acest om imi promite bunastare si vrea inca 5 ani de mandat , dar ma minte cu nesimtire de fiecare daca cand are ocazia ... mai bine pun stamplia pe altcineva mai putin mincinos . suntem satui de minciunile tale basescu !
  • cornel 03 Nov, 2009 11:52 cred ca mai degraba basescu isi merita titlul de prostanac mai mult decat geoana. cel putin asta demonstreaza in fiecare zi de cand a inceput campania electorala pentru alegerile presidentiale.cum poate sa apara si sa le vorbeasca practic tuturor romanilor ca nu trebuie sa isi faca griji in privinta vaccinurilor, daca el nici macar nu cunoaste datele problemei?! realitatea este ca basescu este doar un fost presedinte si asta va ramane pentru totdeauna!
  • Basescu minte permanent 03 Nov, 2009 09:13 Dintr-o data Romania poate face multe in opinia lui Basescu, ca doar suntem in campanie electorala