Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de milioane de euro pentru reabilitarea DJ 223, tronsonul DN 22A - DN2A - Cernavoda

ro

20 Aug, 2009 02:40 1637 Marime text

În urmă cu două zile, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, la rubrica „Anunţuri publice de interes general" a fost publicată o informaţie prin care se face cunoscut faptul că s-a luat decizia de parcurgere a procedurii simplificate de avizare în vederea reabilitării şi modernizării Drumului Judeţean 223, Tronsonul DN22A (Saraiu) - Cloşca - Horia - DN2A (Hanul Morilor) - Tichileşti - Topalu - Capidava - Seimeni - Cernavodă.

Hotărârea a fost luată, după cum apare în anunţul în cauză, în cadrul şedinţei CAT din data de 7 august 2009. Drumul care va fi refăcut trece prin Cernavodă, Saraiu, Horia, Topalu, Crucea, Seimeni, Saraiu, Cloşca, Horia, Tichileşti, Topalu, Capidava, Dunărea. Toţi cei care sunt interesaţi despre impactul pe care aceste modernizări le-ar avea asupra mediului pot consulta informaţiile existente la Agenţia pentru Protecţia Mediului, dar şi la CJC, iar în termen de zece zile lucrătoare de la apariţia anunţului, pot depune observaţii. 

De altfel, documentaţia tehnico-economică, faza studiului de fezabilitate, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Reabilitarea şi modernizarea DJ 223" a fost aprobată în şedinţa de Consiliu Local din 9 iulie a.c.

Reabilitarea şi modernizarea tronsonului de Drum Judeţean cuprins între Saraiu şi Cernavodă este necesară în special pentru faptul că artera asigură o legătură între nordul şi sudul judeţului Constanţa, pe latura de vest, contribuind în acest fel la dezvoltarea turismului de-a lungul Dunării. Tronsonul are o lungime de 49,5 metri, o lăţime de 7 metri (partea carosabilă), iar costurile totale pentru proiect se ridică la peste 40 milioane de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii