Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aripa pro PSD din PNL doreste locuri pe listele electorale

ro

07 Apr, 2004 00:00 888 Marime text

Sorin Strutinschi, prim-vicepresedintele liberal, nu se autosuspenda

In opinia lui Sorin Strutinschi, Hasotti isi doreste toata puterea in partid * Oamenii lui Strutinschi nu pot ajunge pe un loc eligibil pe listele partidului * Armele secrete ale PSD: santajul si amenintarile

In urma cu doua saptamani, presedintele Organizatiei judetene a PNL Constanta, deputatul Puiu Hasotti, a sustinut ca, pentru a se elimina orice fel de suspiciuni legate de legaturile stranse dintre Radu Mazare, primarul orasului si presedinte al PSD Constanta, si Sorin Strutinschi, partener de afaceri si prieten vechi cu primarul, acesta din urma ar trebui sa se autosuspende din functia de prim-vicepresedinte al organizatiei liberale judetene. De la vorba la fapta drumul este insa foarte lung. Intentia lui Puiu Hasotti vine dupa ce consilierii judeteni ai PNL, Daniel Serban si Valeriu Stoica, au votat in cateva randuri cot la cot cu PSD. Contactat telefonic, Strutinschi a declarat ca au fost emise "opinii bizare cu privire la activitatea si rolul meu in organizatia judeteana. Nu vad de ce trebuie sa ma autosuspend din functie. Se pare ca Hasotti isi doreste puterea in PNL doar pentru el. Relatia mea cu Radu Mazare dateaza de pe vremea cand eram studenti. Nu permit nimanui sa intervina in relatiile mele care nu sunt interzise prin lege". Data fiind pozitia exprimata, este normal sa ne gandim si la posibilitatea ca Sorin Strutinschi sa-si doreasca sa candideze pe listele de consilieri locali si judeteni la alegerile din iunie. Gurile rele spun ca, la acest moment, conducerea organizatiei judetene nu ii acorda prim-vicepresedintelui Strutinschi decat un loc neeligibil pe listele de consilieri judeteni. Chiar daca asa stau lucrurile, este greu de crezut ca Sorin Strutinschi va accepta situatia. El va incerca probabil si alte variante, mai ales ca prim-vicepresedintele PNL Constanta este legat printr-o veche prietenie de liderul judetean al PSD.

Santaj si amenintari

In ceea ce ii priveste pe alti liberali de prin judet, trebuie spus ca au devenit tinta, ca si primarii si candidatii altor partide, racolarilor sau atacurilor venite din partea reprezentantilor partidului de guvernamant. Un caz graitor, din acest punct de vedere, este cel al primarului localitatii Mihail Kogalnicenu care, la chef, a semnat o adeziune in alb la PSD. Gluma a depasit, insa, limita. Lui Traian Dinu i s-a pus in vedere sa renunte la a mai candida la alegerile din iunie pentru ca are... dosar. In opinia adversarilor politici, in cei zece ani de cand conduce primaria, Dinu nu a reusit sa rezolve problemele legate de alimentarea cu apa si introducerea retelei de gaz metan in comuna. Probabil s-a aflat despre toate "bubitele" pe care primarul liberal le-a "contactat" pe perioada celor doua mandate. Conform ultimatumului dat de PSD, Dinu mai are la dispozitie ceva timp (n.r.- o luna de zile) sa decida daca se retrage sau nu din cursa electorala pentru Primaria M. Kogalniceanu. Daca nu renunta, adversarii vor sterge de praf dosarul cu abaterile comise de Dinu si vor fi scoase la mezat in campania electorala ce bate la usa. Alegerea apartine doar candidatului PNL, care stie cel mai bine cat de reale sunt faptele despre care vorbesc hartiile din dosarul ce a ajuns la PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii