Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mereni, Programul Sapard a fost finalizat

ro

24 Sep, 2004 00:00 711 Marime text

Reabilitarea drumurilor comunale, la final

O comisie formata din specialisti din cadrul Consiliului Judetean Constanta, reprezentanti ai Consiliului Local Mereni, ai Inspectoratului Teritorial in Constructii si ai Agentiei Sapard va receptiona, astazi, lucrarile realizate pentru modernizarea drumurilor * Au fost pietruiti aproximativ 15 kilometri de drum * Prin efortul Primariei Mereni, elevii care frecventeaza cursurile liceelor din judet vor beneficia de decontarea cu 50% a abonamentelor * Institutiile de invatamant din comuna si-au primit elevii in conditii optime de studiu

In urma cu cateva luni, la nivelul mai multor localitati din judet demarau lucrarile de pietruire si modernizare a drumurilor comunale prin Programul Sapard. Una dintre localitatile din judet, care a realizat un proiect eligibil si a reusit sa prinda un astfel de program, este si comuna Mereni. Aici, programul de pietruire a drumurilor comunale a demarat in primavara si, potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Chiriac, in aceasta saptamana au fost realizate ultimele lucrari. In aceste conditii, comuna Mereni este printre primele localitati de la nivelul judetului care au finalizat in timp util reabilitarea drumurilor. "Programul a vizat reabilitarea a aproximativ 15 kilometri de drum din localitatile Mereni, Osmancea, Ciobanita si satele Lanurile si Baraganu, din actuala comuna Baraganu, intrucat in momentul realizarii proiectului cele doua localitati erau arondate comunei Mereni", a mentionat primarul Chiriac. Valoarea totala a lucrarii este de 34 de miliarde lei. In cursul acestei saptamani au fost realizate si ultimele finisaje ale lucrarilor, iar astazi lucrarea va fi receptionata. "Astazi, o comisie formata din specialisti din cadrul Consiliului Judetean Constanta, reprezentanti ai Consiliului Local Mereni, ai Inspectoratului Teritorial in Constructii si ai Agentiei Sapard va constata ca lucrarile au fost finalizate in bune conditii", a precizat Gheorghe Chiriac.

Primaria va deconta abonamentele liceenilor

In activitatea desfasurata la conducerea Primariei Mereni, Gheorghe Chiriac a pus un deosebit accent pe imbunatatirea procesului instructiv-educativ si a avut intotdeauna grija sa acorde un sprijin cadrelor didactice care isi desfasoara activitatea in comuna, dar si elevilor. Astfel, pe parcursul vacantei de vara, institutiile de invatamant din comuna au fost igienizate, iar acolo unde a fost necesar au fost realizate reparatii. De asemenea, seful administratiei publice locale se ocupa in aceasta perioada si de achizitionarea combustibilului solid pentru incalzirea scolilor pe perioada iernii, fiind facute deja comenzile pentru aprovizionarea cu lemne. Totodata, primarul comunei Mereni doreste sa ii ajute pe elevii care urmeaza cursurile liceelor de pe raza judetului. "In aceste zile, incerc sa promovez o hotarare de Consiliu local care sa prevada decontarea cu 50% a abonamentelor elevilor care frecventeaza liceele din Constanta si din alte localitati. Doresc sa ii ajut pe acesti tineri sa poata urma cursurile liceelor, deoarece multi dintre ei nu au o situatie materiala buna in familie", a afirmat Gheorghe Chiriac.

Farmacie si cabinet stomatologic pentru cetateni

Dupa reabilitarea dispensarului si a punctului farmaceutic din Mereni, aici functioneaza de aproximativ trei luni o farmacie si un cabinet stomatologic. Astfel, toti locuitorii comunei care au nevoie de medicamente se pot prezenta la farmacie in zilele de miercuri si vineri, intre orele 10.00-16.00. De asemenea, cabinetul stomatologic este deschis cetatenilor in zilele de luni, miercuri si vineri, tot intre orele 10.00-16.00.In alta ordine de idei, primarul Gheorghe Chiriac a subliniat faptul ca, recent, au fost finalizate lucrarile de zugravire a lacasului de cult din satul Osmancea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii