Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivele de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul" Un exemplu de luptă pentru a-şi depăşi handicapul

ro

23 Nov, 2011 02:36 4417 Marime text
elevi_delfinul.jpgCu toate că învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul", Ionela Chiriţă, Nicoleta Otilia Samson şi Alina Mărgean sunt la fel ca celelalte adolescente de vârsta lor.

Ionela Chiriţă (clasa a VIII-a), Nicoleta Otilia Samson (clasa a VIII-a) şi Alina Mărgean (clasa a VII-a) învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul". Elevele fac parte din Asociaţia Sportivă „Delfinul" şi deja au reuşit să câştige mai multe premii la turneele sportive la care au luat parte. În anul 2010, cele trei eleve au participat la Turneul Naţional de Baschet Unit de la Buzău, de unde s-au întors cu premiul I.

elevi_delfinul2.jpg„Am participat la Turneul Naţional de Baschet Unit împreună cu şcoala Nicolae Tonitza, cu care suntem parteneri. Echipa mixtă a fost compusă din patru eleve de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul" şi două de la şcoala Nicolae Tonitza. La turneu am concurat cu echipe din Bucureşti, Buzău, Târgovişte, Cluj Napoca", ne-a relatat profesorul de sport Elena Popescu. A urmat Turneul Internaţional de Gimnastică de la Bucureşti, la care au fost prezente şi cele trei eleve. Ionela Chiriţă a câştigat locul I la sărituri, Nicoleta Samson - locul I la bârnă, iar Alina Mărgean - locul I la bârnă. Cea mai recentă victorie a sportivelor de la Asociaţia Sportivă „Delfinul" este locul I la Turneul Judeţean de Fotbal Unificat, care a avut loc pe 18 octombrie. Şi la acest turneu, echipele au fost mixte, adică compuse din elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul" şi elevi de la Şcoala Gheorghe Ţiţeica. „Aceste turnee sunt organizate de Fundaţia Special Olympics din România. Fundaţia se adresează copiilor cu dizabilităţi şi celor care au coeficientul de inteligenţă mai mic de 70. Noi avem şansa de a participa la toate aceste competiţii cu susţinerea Elenei Frâncu, directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport", a mai spus Elena Popescu. De altfel, sportul joacă un rol însemnat pentru elevii cu dizabilităţi. „Prin activităţile desfăşurate am reuşit să schimbăm comportamentul multor copii, care erau agresivi", a adăugat profesorul Virgil Petre. Revenind la Ionela Chiriţă, Nicoleta Otilia Samson şi Alina Mărgean, fetele ne-au spus că le place foarte mult sportul şi mişcarea. Toate trei fac baschet, gimnastică şi fotbal. „Fac sport din clasa a V-a, dar cel mai mult îmi place să joc fotbal. Vara joc fotbal pe stradă cu vecinii. Sunt portarul echipei", ne-a destăinuit Ionela. Fetele ne-au mai dezvăluit că în afară de sport sunt pasionate de origami. „Am făcut lebede, un urs panda şi un iepuraş. Îmi place ce ne învaţă să facem profesoara Camelia Şerban. Este o muncă migăloasă, dar rezultatele sunt foarte frumoase", ne-a spus Nicoleta. Cât priveşte viitorul lor, Ionela ne-a destăinuit că vrea să devină bucătar, iar Nicoleta - coafeză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii