Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In Agigea a fost finalizata curatenia de primavara

ro

09 Apr, 2004 00:00 819 Marime text

Comuna, in haine de sarbatoare

Autoritatile locale au avut in vedere schimbarea aspectului localitatii * Aici au fost realizate lucrari de igienizare si salubrizare * Drumul spre cimitirul ortodox si cel care duce la sanatoriu au fost reabilitate * In aceasta perioada se lucreaza intens la montarea confectiei metalice a salii de sport

Anual, o data cu sosirea primaverii, la nivelul localitatilor judetului demareaza numeroase lucrari de salubrizare si igienizare. Acesta este si cazul comunei Agigea. Potrivit declaratiilor primarului localitatii, Ion Ionita, inca din luna martie a demarat campania de curatenie si infrumusetare a comunei. "In cadrul campaniei au fost realizate toate lucrarile necesare pentru a schimba aspectul localitatii, cu atat mai mult cu cat aceasta este, pentru turisti, o zona de tranzit spre litoral", a declarat Ion Ionita. Acestor lucrari de infrumusetare a comunei li s-au adaugat si cele de curatenie a tuturor unitatilor de invatamant. Concomitent cu aceste activitati, autoritatile locale s-au ocupat si de repararea drumurilor catre cimitirul ortodox din localitate. "Pentru a veni in intampinarea cerintelor credinciosilor, Primaria Agigea a avut in vedere reabilitarea drumului care duce spre cimitir, acesta fiind amplasat pe o zona denivelata. Aici au fost amenajate o alee si doua platforme, astfel incat credinciosii sa nu se mai confrunte cu problema drumului anevoios", a precizat primarul Ionita. O alta prioritate a autoritatilor locale din Agigea a fost si aceea a plombarii soselei care duce la sanatoriul din localitate. Totodata, in aceasta perioada se lucreaza intens la ridicarea salii de sport din satul Lazu. In acest sens, la noua sala de sport se monteaza confectia metalica a cladirii. In ceea ce priveste activitatile sportive derulate la nivelul comunei, Agigea se poate mandri cu multi sportivi talentati. Potrivit declaratiilor primarului Ionita, echipa feminina de handbal din cadrul Scolii generale "Ion Borcea" a castigat, recent, primul loc al campionatului judetean si, drept recompensa, fetele vor participa, in perioada 29 aprilie - 2 mai, la Turneul zonal de handbal de la Braila.

Daruri pentru familiile nevoiase

Pentru ca tot ne aflam in Saptamana Patimilor care prevesteste Invierea Domnului, Primaria si Consiliul Local Agigea s-au decis sa ajute familiile cu situatii materiale precare din comuna. In consecinta, autoritatile locale au impartit persoanelor nevoiase pachete cu alimente. "In aceasta saptamana, am acordat 70 de pachete familiilor nevoiase din localitate, astfel incat si acestia sa aiba ce pune pe masa in perioada Sarbatorilor de Paste", a mai spus primarul din Agigea. Pachetele oferite de administratia locala contineau cate un litru de ulei, un kilogram de zahar, unul de orez si un cozonac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii