Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zarafu şi Ispas, de negăsit Lipsesc bunuri din epava cargoului Medy !

ro

21 Sep, 2010 21:08 4464 Marime text
cap_2.jpgLa acest moment, moartea scafandrilor Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas este considerată o certitudine de către oficialităţi.

Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas sunt căutaţi neîncetat de aproape două săptămâni. În tot acest timp, echipele de salvare au cercetat epava cargoului turcesc Medy şi au reuşit să finalizeze un inventar al bunurilor aflate pe vas. Din câte se pare, anchetatorii ar fi ajuns la concluzia că lipsesc mai multe obiecte. Paul Brânză, directorul Autorităţii Navale Române (ANR) nu crede că Zarafu şi Ispas au fost traşi de curenţi în largul mării.

Scafandri_nava_Medy.jpgCei doi tineri dispăruţi lucrau pentru firma lui Jorj Unciuleanu, SC Hunter's Company SRL, iar în momentul dispariţiei, susţin unii, încercau să filmeze unul dintre rezervoarele epavei cargoului turcesc Medy, care se află la adâncimea de 40 de metri, în apropierea Portului Constanţa. Şeful Autorităţii Navale Române nu este convins că scafandrii Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas au putea fi târâţi de curenţi, în larg. „Totuşi, există şi posibilitatea asta. Nu sunt de specialitate, cu toate că am lucrat la Grupul de Salvare. S-ar fi întâmplat cu unul, dar nu cu amândoi. Ar fi trebuit ca cineva să facă un experiment. Să rămână cineva fără aer în butelii şi să vadă dacă iese sau nu la suprafaţă, în aceleaşi condiţii în care au pierit cei doi. Se putea face o simulare de acest gen", ne-a mai declarat Paul Brânză. Directorul instituţiei mai sus precizate spune că, începând din această după-amiază angajaţii societăţii comerciale Shark SRL, vor coborî în mare pentru a continua cercetările. Unitatea comercială mai sus precizată este condusă de Gabriel Lucian Bălan şi de Gheorghe Oancea, acesta din urmă fiind şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti din România. Nu este de omis faptul că zilele trecute a fost finalizată cercetarea bunurilor aflate în epavă şi, din câte se pare, anchetatorii au ajuns la concluzia că lipsesc mai multe obiecte din epava cargoului turcesc Medy. Pe de altă parte, în prezent, moartea scafandrilor Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas este considerată o certitudine de către oficialităţi, lucrătorii Poliţiei Port Constanţa, sub îndrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, efectuând cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la moartea acestora. Momentan, evenimentul nu este înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa drept accident de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costa 23 Sep, 2010 00:35 Tov. Paul Branza... va invit pe Dvstra sa faceti acel experiment. Sunteti o adunatura de RATATI si INCOMPETENTI acolo in Capitanie si ANR! Se face iesire de urgenta cand ramai fara aer dar sa NU ai nimic deasupra capului, adica, iesire libera, drum liber! Dar blocati intr-o nava, inclinata, pe (semi) intuneric, cu obiecte plutind aiurea pe langa tine si cu posibile poluari, cu usi si alte echipamente neasigurate... BAAAAAI... sunteti OFITERI manca-nea-ti regulatoarele! Va faceti de c***t cu asemenea afirmatii! Si apoi... cica lipseste din inventar????? Dar cine mama dracului a stat sa faca inventarul inainte si dupa esuare???? Te pomenesti ca cei doi scafandri au fugit cu vre-un motor principal sau cu radarul???? RUSINE! RUSINE! si la C***T! V-as impusca cu mana mea pe toti! Mi se face greata cand calc treptele institutiilor voastre, corupti, murdari, incompetenti!
  • vera 22 Sep, 2010 20:11 mesaj pentru autorul acestui articol dl Ionut ZAGONEANU - va astept maine pentru dreptul la replica, sper sa va tineti de cuvant si sa veniti, cu tot cu documentatia din care ati dat citate in acest articol
  • vera 22 Sep, 2010 16:00 Sa va fie rusine pt faptul ca incercati sa denigrati imaginea celor doi scafandri. am si eu o intrebare: ce lipseste in urma inventarului facut ? in epava au intrat doar: -06.09.2010 scafandri de la ARSVOM -09.09.2010 scafandri lui Unciuleanu -13-17.09.2010 scafandri de pe Antipa iar dc cei doi scafandri sunt morti cine a furat de pe Medy? s-au transformat in oamenii din atlantis? suntem o tara de IPOCRITI SI NEPASATORI CONDUSI DOAR DE BANI SI GRIJA FATA DE GRADINA ALTUIA
  • Roxana1 22 Sep, 2010 08:46 Spun ca lipsesc bunuri din Medy.Dar dupa disparitia celor doi numai cei de la armata au avut acces la Medy.Sau ce ar trebui sa intelegem?Deja din cei mai buni scafandri vor sa-i puna in lumina a cei mai buni infractori?Ca si aveau echipamente nemaipomenite de ultima ora.RUSINE!!PRESA Acordati atentie acestu caz mai multa!!!
  • Roxana1 22 Sep, 2010 08:30 Buna ziua,parerea mea este ca scafandrul care a coborat dupa ei trebuie luat la intrebari si stie mai multe decat a declarat(declaratie mincinoasa).De ce nu se iau declaratii de la echipa de scafandrii care a ramas in viata.Parerea mea este ca ar trebui ca presa sa dea atentie mai mare acestui caz.