Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volas Touring Constanta, „usurata" de 19 miliarde de lei

ro

14 May, 2010 03:18 1877 Marime text
cap_9.jpgAproape 19 miliarde de lei vechi. Aceasta este suma pe care comisarii Gărzii Financiare au confiscat-o de la SC Volas Touring SRL Constanţa, firmă care, la sfârşitul anului 2009, figura oricum cu o datorie de 1.909.179 de lei, reprezentând obligaţii către buget, din anii precedenţi.

Cristian Radu, directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, a precizat că societatea „s-a aprovizionat pe bază de borderouri de achiziţie cu orz, grâu şi rapiţă, în valoare totală de 1.886.088 de lei", însă, când comisarii au vrut să verifice datele de identitate înscrise în borderouri, au constatat că acestea sunt fictive. „Ca atare", a explicat Cristian Radu, „s-a considerat că ele nu îndeplinesc condiţiile de documente legale de provenienţă şi s-au aplicat prevederile Legii 12/1990, dispunându-se sancţionarea societăţii cu amendă contravenţionala şi confiscarea sumei de 1.886.088 lei". Potrivit datelor înscrise pe site-ul Vrajitorul.eu, firma Volas Touring SRL Constanţa a fost înfiinţată în luna septembrie 2008, fondator, asociat unic şi administrator fiind constănţeanul Mircică Gheorghe. Cu 200 de lei capital social subscris, domeniul principal de activitate al Volas Touring era repararea calculatoarelor şi a echipamentelor de comunicaţii, iar activitatea principală consta în „repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice". Oficial, la acest moment, firma este în stare de funcţiune, dar are certificatul de înmatriculare preschimbat, iar bilanţul anual nu este depus la registrul comerţului, pentru anul 2008. Pe de altă parte, trebuie menţionat faptul că Volas Touring nu este singura firmă la care comisarii Gărzii Financiare au găsit nereguli.

Uite firma, nu e firma

În cazul SC Mira Max SRL, presupusă firmă-fantomă din Cuza Vodă, prejudiciul estimat de autorităţi s-a ridicat la aproape patru miliarde de lei vechi, după ce anchetatorii au stabilit că societatea nu şi-a înregistrat în contabilitate mai multe facturi. Cristian Radu a declarat că SC Mira Max SRL a vândut produse cerealiere către o firmă din Constanţa, valoarea produselor comercializate fiind de 1.311.299 de lei. „Având în vedere că societatea nu funcţionează la sediul social declarat, considerăm că facturile eliberate pentru produsele comercializate nu au fost înregistrate în contabilitate, prejudiciul creat bugetului de stat fiind în sumă de 381.396 de lei", a precizat directorul. Pe cale de consecinţă, Garda Financiară a întocmit sesizare penală în cazul acestei firme. Pe de altă parte, potrivit datelor oficiale, în Cuza Vodă exista SC Mira-Max Group SRL, cu sediul pe strada Paltinului, la numărul 7. Cu certificatul de înmatriculare preschimbat, firma se află în stare de funcţiune. Conform datelor publicate pe site-ul Vrajitorul.eu, Mira-Max Group a fost fondată în martie 2008 de Luminiţa Mihai, care îndeplinea, totodată, şi funcţia de administrator, fiind şi unicul asociat. Cu sediul în Cuza Vodă, firma se ocupa, oficial, cu recuperarea materialelor reciclabile sortate. Revenind la neregulile descoperite de Garda Financiară Constanţă, printre firmele cu probleme se numără şi SC San Distribuţie-Servicii SRL Constanţa, administrată de un cetăţean turc. Conform sursei citate, firma a vândut produse achiziţionate din comunitatea europeană pe care, însă, nu le-a declarat. „Societatea nu funcţionează la sediul social declarat şi nu s-a putut verifica înregistrarea operaţiunilor în contabilitate, astfel că, prejudiciul total produs bugetului de stat este în sumă de 540.589 de lei", a precizat Cristian Radu, adăugând că societăţii i s-a întocmit sesizare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii