Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vin mascaţii!" De la SIR sau DIAS?!

ro

24 Aug, 2011 02:49 6528 Marime text
Dias_-_masina_dias.jpgVrând-nevrând, mascaţii de la DIAS creează confuzie: transformat în 2010 în Serviciul de Intervenţii Rapide, vechiul Detaşament de Intervenţii şi Acţiuni Speciale rămâne însă încetăţenit sub acest titlu în minţile constănţenilor. La aproape doi ani de la transformarea din Detaşament de Intervenţii şi Acţiuni Speciale în Serviciul de Intervenţii Rapide, autospecialele structurii de intervenţie a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa continuă să fie inscripţionate „DIAS".

În timp ce comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunctul IPJ Constanţa, spune că, din 2010, la Constanţa, DIAS s-a transformat în SIR, comandantul structurii cu pricina, comisarul şef Emanoil Moraru, a declarat că nimeni nu a abrogat totuşi vechiul ordin de înfiinţare a DIAS. Dincolo de lipsa de fonduri care duce la imposibilitatea reinscripţionării autospecialelor şi a echipamentelor, la Constanţa un lucru e sigur: „mascaţii de la SIR" n-ar speria pe nimeni, în timp ce încetăţenita expresie „Vin mascaţii de la DIAS!" continuă să-i facă să tremure pe presupuşii infractori. Comisarul şef Adrian Rapotan a declarat că, la nivel naţional, structura specială de intervenţii se numeşte Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, aflându-se în subordinea nemijlocită a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Generic, structura cu pricina este cunoscută drept Structura Specială pentru Intervenţii Rapide, iar din 2010, la Constanţa, vechiul DIAS s-a transformat în Serviciul de Intervenţii Rapide, în urma Dispoziţiei interne cu numărul 37 a inspectorului şef al IGPR. La polul opus, comandantul Moraru spune că vechiul ordin de înfiinţare a DIAS, ce datează din 2000, nu a fost abrogat, astfel că şi el este în vigoare. „Este şi o problemă de impact", a declarat comisarul-şef Rapotan, explicând că, în vreme ce oamenii se sperie când aud de „mascaţii de la DIAS", nu ar fi obţinut acelaşi efect şi de către „mascaţii de la SIR".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marinescu valentin 24 Aug, 2011 20:18 daca seful lor nu prea are minte, face si el tot ce poate sa iasa in fata....asta este, de unde nu-i ...nimeni nu cere
  • make 24 Aug, 2011 07:54 isi umfla muschii si omoara batrini nevinovati din greseala-stiti cazul?